Google sheets. Kак да направим католог на музиланите си файлове или други файлове от директория.

Сподели с приятели:

Реших да Ви покажа как лесно може да си направите каталог с нужните файлове от дадена директория от компютъра си или просто да си направите каталог с всичката музика която имате, след което може да проверите дали имате еднакви файлове и да знаете какво може да изтриете и да си освободите малко място или просто да подредите всичко което Ви е нужно по директориите си.

1. Начинът е първо да изберете директорията и да я напишете в някой браузър (този метод работи с всички браузъри освен с Internet Explorer). За този пример аз избрах да направя каталог на музиката на моят лаптоп която се намира в D:\Music. След като знам пълното име на директорията просто го написвам като обикновено търсени в Google Chrome. Ето какво се вижда:

7

 

2. След като сте отворили директорията в Chrome натискате Ctrl+A и така ще успеете да маркирате всички изписано. След като е маркирана цялата информация натискате Ctrl+C което пък ще копира цялата информация.

3.  Тук вече е нужно да отворите вашият нов Google sheet документ и след като маркирате колона А1  да натиснете Ctrl+V. С тази комбинация ще постави цялата копирана информация в новият документ.

78

 

След като вече имаме нашият каталог както може да видите от картинката отгоре се вижда и че има и други папки в които също има други музикални файлове. Тук намерих лесен и удобен начин да се направи линк (препратка към втора страница  в същият документ и след като цъкнете върху папката да ви препраща директно към другата страница с каталога в нея.

Ето как става.

Създавате нов таб с името на папката.

8

 

1. Папката към която ще закача линка и на която ще направя нов каталог

2. Новият таб с наименованието на папката на която ще е каталога.

3. След това повтаряме в новия таб стъпките за създаване на каталог. След като го създадем всеки таб си има собствен линк. Отваряме таба и виждаме какъв е неговият линк след което го копираме.

9

 

4.Връщаме се отново в първият таб и даваме десен бутон върху името и клетката на папката. След което кликваме върху “Convert to link”

11

 

5. Появява се нов прозорец в който трябва да поставим вече копираният линк от другият таб.

12

 

След тези стъпки вече имате и линк към каталога с BG музика в напият пример. Така може да създадете всякакви каталози които Ви хрумнат,

Надявам се статията ми да Ви е била интересна и полезна.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *