Как да се промотираш сам? Или изкуството да направиш впечатление от пръв поглед.

Сподели с приятели:

Първо искам да кажа, че тази статия е изцяло от лични наблюдения и личното ми мнение. Нещата които ще изложа по-долу не е задължително да подействат при всеки един от Вас.


 Няколко седмици подред се опитвах да намеря лесен удобен начин да си направя собствено портфолио. Имах доста изисквания към крайния резултат, защото нямам много свободно време да ъпдейтвам портфолиото след това. Също така исках да изглежда едновременно, стилно и модерно. Да има всичко което мога да събера като информация без да има отделни страници препратки или поне да ги съкратя на минимум.

Започнах да търся варианти които са платени, но повечето които отговаряха на изискванията ми бяха доста скъпички, а освен цената трябваше да следя или месечен или годишен абонамент. Ако пропусна плащане спират страничката с портфолиото и така докато се сетя да го подновя.

След като се отказах от това да плащам на някой само защото искам портфолио което ме представя реших да започна стъпка по стъпка от лесните крачки и да видя до къде ще ме отведат.

  1. Всеки може би вече е запознат с LinkedIn.com и как работи  този сайт за Вас и колко много неща за професионалното си развитие можете да попълните там. Изглежда спретнато с много информация и без излишни снимки, постове на статуси и песнички като във Facebook.com. Реших и започнах да ъпдейтвам моя профил с всички данни, като естествено следях много внимателно какво добавям и да не пропусна нещо. 1.Моят съвет тук е да направите всичко възможно да добавите всеки един стаж който сте имали през годините, всеки един сертификат независимо колко е не значим, всеки курс който сте посещавали, както и всяко умение било то към професията Ви или не. Просто се постарайте да не пропуснете нещо. Никога не се знае, кое от Вашите умения или предишни работи ще Ви донесе плюс към развитието Ви напред. Ето как изглежда моя профил в момента:  bg.linkedin.com/in/haleksandrov. Следващото нещо което бих ви посъветвал е да направите по-къс линк към профила си както съм направил и аз.
  2. След като вече имате профил, и сте направили така че цялата информация за Вас да е пълна и актуална следващата стъпка е да направите абсолютно същото нещо, но вече като използвате попълнената информация и да си направите така нареченото CV (Curriculum Vitae) или както аз го наричам Resume. Така като не харесвам EUROPASS версията, започнах с издирване на по-лесен вариант за ъпдейтване и по-подреден и изглеждащ вид на този документ. Ето и какво намерих: visualcv.com. Този сайт предлага функцията да вземеш цялата информация от LinkedIn и да я прехвърлиш в темплейт, като има няколко варианта. Лошото в този вариант е, че има малка рекламка на сайта в долния ъгъл на pdf документа но той се оправя лесно с всеки pdf едитор. Ето и моя вариант: HristoAleksandrovCVResume.
  3. Ето, че стигнахме и до най-хубавата и сладка част. Портфолио онлайн и освен всичко хубаво е и безплатно.Тази възможност имаме чрез системата branded.me .  Тук отново всичко е от лесно по-лесно. Отново имаме вход в системата с LinkedIn профила си, отново имаме сваляне на информацията от сайта и отново можем да си изберем от няколко готови теми и да ги настоим по наш вкус. Тук идва и ред да ви кажа, че можете да използвате CV-то (Resume-то) в портфолиото си като връзка с опция за сваляне в pdf формат като най-лесно това става като използвате бутон и връзка към GoogleDrive или Dropbox което харесвате и ползвате повече. (След малко ще има и линк към моето портфолио и там може да видите пример)
  4. След като сме готови с тези три лесни стъпки вече идва и последното нещо което аз направих и мисля за много полезно. Освен контакт формата което имате в портфолиото си е много добър вариант да си направите и QR code форма с която хората могат лесно да се свържат с вас по всеки един начин който Вие прецените. Намерих два много добре направени сайта които предлагат QR code създаване и изглеждат много добре. Ето ги и тях: scan.me и qrstuff.com . Аз лично избрах първият вариант защото си създаваш профил и след като промениш нещо по информацията на даден QR code след това не се налага да генерираш нов QR code а просто стария те препраща към новата информация. QR кодът също сложих в портфолиото си за да бъде по мобилно и лесно свързването с мен.
  5. Последно аз лично за себе си реших да си направя е да си купя домейн с моето име.COM Това удоволствие ми струваше само 0.99$ и лесно се пренасочва към вече избрания от Вас поддомейн на branded.me

ЕТО и моето портфолио. Дано тази статия Ви е била интересна и полезна. За всякакви въпроси може да се свържете с мен по един от посочените начини тук или в портфоиото ми. HRISTOALEKSANDROV.COM

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *