Какво е Hashtag # и как се използва ?

Сподели с приятели:

Hashtag (хаштаг) е всъщност знака #. Американците го наричат pound а в повечето други страни се казва hash което на български значи диез.

Hashtag е вид етикет използван в социалните мрежи и най-вече в микроблогингът. С използването му улеснявате потребителите да намират по-лесно съдържанието на Вашата публикация за конкретна тема или за дадено съдържание. Потребителите правят hashtag като слагат знака # (диез) пред думата (“етикет”) която искат да направят hashtag.

hashtag

ПРИМЕР:

На някоя Ваша публикация слагате hashtag #snimka, ако някой влезе в тази социална мрежа в която сте сложили този hashtag и потърси за #snimka ще излезе Вашата публикация и всички останали публикации използвали този хаштаг. По същата логика и Вие може да търсите с hashtag.

Хаш таговете се използват и за събиране на мнения от дадени събития или за тема която публикуване. Измисляте хаштаг който е уникален, може да проверите hashtag-овете си в hashtagify.me и след това да кажете на всички да използват този хаштаг когато пишат за Вас, Ваша тема или да дават мнение за събитие или даден въпрос.

Hashtag-ът в социалните мрежи може да се използва на всяко място в изречението Ви, или като коментар на снимката Ви или каквото друго Ви хрумне. Единственото правило при създаване на хаштаг е, че не може да съдържа интервали. Може да направите цяло изречение като hashtag, но не трябва да има интервали между думите. Може да използвате цифри, но специални символи като %№@()* не се използват.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

1 response

  1. 24.04.2017

    […] hashtags (какво е hashtag), когато публикувате публикациите си. Но не каквото и […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *