20 Български мобилни приложения за Вашият телефон – Част 1

Сподели с приятели:

В тази статия ще Ви представя, едни от най-добрите Български мобилни приложения. Надявам се да са ви полезни и ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с мен.
1.    Bulgarian Keyboard 

bg keyboard
Приложението „Bulgarian Keyboard” е най-сваляното българско приложение и с най-голям рейтинг в Google Play. Апликацията всъщност представлява алтернативна клавиатура, която замества Вашата заводска клавиатура на Вашият телефон. С нея можете да пишете на кирилица, като можете да изберете и фонетична или стандартна клавиатура.


2. Mobile Bulgaria

mobile bulgaria

Приложението  има за цел да събере на едно място всички забележителности в България. Предлага допълнителна информация за множество туристически обекти като национални природни паркове, музеи, манастири, пещери, водопади, крепости, върхове, езера и други. За всяко място има подробна информация и снимков материал.

 

 

 


3.    100-те национални обекта

100te
Приложението съдържа 100-те национални туристически обекта, които са показани на картата на България, за да бъдат по-лесно откриваеми. В апликацията можете да откриете снимки, подробна информация за обектите, както и препоръки. Всеки един обект може да бъде споделян и коментиран. Обектите са подредени в класация по потребителски гласове. Ако имате и книжка много лесно може да намерите всички обекти за да вземете печатче.

 

 

 


4.    Вицове  

vicove

„Вицове” името на приложението само говори за себе си. При стартирането му се изтеглят над 10 хиляди вица, които се съхраняват на вашата SD карта, но не заемат много място. Хубавото на апликацията е, че след първоначалното сваляне на вицовете, тя не се нуждае повече от интернет, за да функционира правилно. Има и  функциия за споделяне в социалните мрежи Twitter и Facebook.

 

 


5.    BGmedia  

bgmedia
Приложението събира информация от всички медии в България. Достъпни са и значителен брой радио станции за онлайн слушане като Darik Radio, BG radio, Radio Nova, City, NRJ, Veronika, Radio 1 and 1 Rock, Mix BG, ORV. Новините се събират от четири медии – Дневник, Капитал, 24 часа и Труд. Приложението предлага и функцията ТВ стрийминг.


6.    The Voice TV Bulgaria

the voice

The Voice TV Bulgaria предлага – безплатно гледане на музикалния канал The Voice. Въпреки липсата на други функции, приложението е с много голям рейтинг в Google Play. С апликацията винаги ще бъдете в крак с най-новите хитове и тендеции в музика.

 

 

 

 


7.    Антирадар

antiradar
Едно от най-коментираните и сваляни български приложения. Апликацията Ви предупреждава за камери, които следят за превишена скорост. Чрез „Антирадар” дори можете да видите всички стоянки на КАТ на територията на Бълагия.

 

 

 


8.    Семеен бюджет

budget

Предлага въвеждане на приходи, разходи, заявки, ядене и продукти, извеждане на справки и изчисляване на баланс – разлика между приходи и разходи, за избран период от време.

 

 

 

 

 


9. Snow Report BG

snow

За всички почитатели на зимните спортове препоръчвам това приложение. Имате възможност да гледате над 30 уебкамери в реално от време от всички по-големи зимни курорти. Прогноза за времето, цени, снимки, видео и новини допълват възможностите на Snow Report BG.

 

 

 

 


10.    Бесеница

besenica
Приложението всъщност е класическата игра на бесеница. Тя проверява знанията Ви и Ви предлага постоянно забавление. Бесеница е проста, но все пак образователна игра, в която трябва да познаете скритата дума, като предполагате буквите, които може да съдържа. Ако изпитвате затруднения с някоя от думите, винаги можете да използвате подсказка.

 

 

 

11.    ABV Push

abv
Ако не използвате друг мейл клиент, който позволява push известия, трудно ще бъдете известявани при нови съобщения в пощата. Това приложение прави точно това с вашата ABV поща. То автоматично проверява пощата Ви на определен интервал от време и Ви известява. При получаване на ново писмо, приложението ви уведомява чрез звук и/или вибрация.

 

 


12.    English – Bulgarian Dictionary

dictionary
Приложението предлага превод от български език към английски, както и обратно – от английски на български. Приложението е изключително лесно за използване, като основното му предимство е запазването на цялата информация на SD картата, в случай, че нямате налична вътрешна памет.

 

 

 


13.    SMS Паркинг

parking
Приложение, което Ви дава възможност да заплащате паркиране в “Синя Зона”. Хубавото на е поддръжката на уиджети, които да сложите на началния си екран за по-бърз достъп. Нне се нуждае от интернет, за да работи. То изпраща смс и регистрира номера Ви в „Синя Зона” и Ви известява колко оставащо паркинг време имате. Ако времето Ви изтича, можете само с едно кликване да удължите престоя си, като апликацията ще изпрати нов смс за целта.

 


14.    TV Program BG  

tv

TV Програма е приложение, с което можете да видите във всеки един момент какво се излъчва по телевизията. То представлява джобен справочник на повече от 30 канала. Така никога няма да пропуснете любимото си предаване или филм.

 

 

 


15.  BG Smetki

smetki
Приложението  Ви дава възможност да се информирате по всяко време за Вашите битови разходи и сметки – ток, вода, газ и парно. Чрез приложението може да узнаете също така начините на плащане, адрес на касите, в които може да платите и телефон за контакти.

 

 

 


16. Кино Пътеводител

kino

Създателите на това приложение твърдят, че имат програмата на всички киносалони в България. Приложението запомня в кой град се намирате и винаги Ви показва съответната програма. За всяко заглавие може да прочетете резюме на сюжета, кои актьори участват и всички други детайли, които да ви помогнат да вземете решение кои филм да гледате. След като си купите билет, “Кино Пътеводител” може да Ви напомни  преди началото на прожекцията. Ако си търсите компания, може да споделите филма във Facebook директно от приложението.

 

 


17.Спорт ТОТО

toto

Официалното приложение на Български спортен тотализатор може да проверявате печелившите числа от последните тиражи, както и да бъдете автоматично уведомени в случай, че печелите. Секция новини предоставя цялата актуална информация около играта, печелившите и предстоящите тегления.

 

 

 


18. BGmaps за Android

bgmaps

Любимият сайт на много българи за ориентиране по нашите пътища има и мобилно приложение. Познатите Ви функции на сайта като търсене на адреси, създаване на маршрути, разписания на градския транспорт и много други са на Ваше разположение, вече и в мобилна версия.

 

 

 

 


19. Рецепти

recepti

Първото приложение на български език, посветено на кулинарното изкуство. Имате на разположение богата колекция от рецепти в най-различни категории, като всяка рецепта е придружена с подробни инструкции за приготвяне. Може да споделите любимите си рецепти с приятели или, ако сте авантюристично настроени, да се пробвате в кухнята с рецепта, избрана на случаен принцип.

 

 

 


20. Mobile.bg

mobilebg
Името говори само за себе си. Това е мобилното приложение на сайта Mobile.bg за покупко продажба на моторни превозни средства.

 

 

 


Към Част 2 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

2 responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *