Един различен браузър

Сподели с приятели:

След известно търсене в интернет да намеря различен браузър който да изглежда добре, да работи добре и да има функциите като на по-популярните в момента браузъри като Chrome, Mozilla, IE се озовах на една много елементарно направена уеб страничка на фирмата Fenrir Inc. Никога не бях чувал за тях до днес и ми стана интересно. Започнах да търся какво предлагат те и дали има смисъл изобщо да пробвам техният продукт. Оказа се много добре оползотворено време, защото браузърът наистина си заслужаваше търсенето. Представям Ви Sleipnir.

Браузърът Sleipnir

История:

Sleipnir първоначално е бил разработен от Yasuyuki Kashiwagi. През ноември 2004 г., компютърът на който е написан и съдържа изходния код Sleipnir е бил откраднат. През 2005 г. Kashiwagi създава компанията Fenrir & Co. и започва разработването на нова версия на Sleipnir. Започвайки с версия 2 и новите версии не са съвместими с оригинала.

През 2006 Sleipnir има 6% пазарен дял в Япония.

Sleipnir е един от дванадесетте браузъри първоначално предлагани като избор при инсталиране на Европейското издание на Windows 7 (и XP и Vista с обновяване), така че потребителите могат да избират между Internet Explorer и други браузъри по време на инсталационния процес.

Стабилната версия, 5.0, е издаден на 24 Декември, 2013. Последната стабилна версия е 6.0.

Първи впечатления:

Мога да каза само няколко неща, но миля че са достатъчни.

1. Красив модерен и минималистичен дизайн – което отговаря на очакванията на повечето потребители.

2. Bookmark и Любими страници – Уникална идея за подредбата на всичко. По-надолу ще видите и картинки с които ще прецените сами.

3. Липса на адрес бар – 2 в 1 – Адрес бар + търсачка

4. Инсталиране на теми, добавки и апликации.

5. Един различен браузър

 

Ръководство:


first

 

 

След като се запознахме с историята и първите впечатления е време и да направим едно малко ръководство за да се запознаете по-добре с браузъра. На картинката по-горе виждаме 4 от основните неща.

Първа стрелкаПоказва как да запаметим страница в “Любими страници”

Втора стрелкаПоказва От къде може да достъпим “Любими страници” и както ще видите по-надолу в статията тази част е много красиво направена и много добре подредена

Трета стрелкаПоказва едно много добре измислено според мен изобразяване на табовете, а не като при всички останали браузъри на които сме свикнали.

Четвърта стрелкаТук се вижда вече гореспоменатият адрес бар + търсачка в едно.


 

secondТук се вижда как може да използвате адрес барът и търсачката едновременно.

 

 


 

4

Сложих тази голяма картинка на раздела “Любими страници”, защото това е и любимата ми част от Sleipnir.

Първа стрелка Показва как може да се върнете към табовете и нормалният режим за работа

Втора стрелка Тук интересното е, че има няколко таба които са оцветени в различен цвят и могат да бъдат преименувани за Ваше удобство и за по добра подредба на Вашите любими страници

Трета стрелка Ако изберете опцията всяка една от избраните страници ще се отваря автоматично с отварянето на браузъра което е много полезно за хора които им се налага всеки ден да отварят едни и същи страници.

Четвърта стрелка Показва как най-лесно да добавите страница.


5

 

Последно, но и не на последно място е, че може да използвате всички “Добавки”, “Теми” и “Апликации” от Google chrome web store. Те са напълно съвместими със Sleipnir което е много добра новина, защото ако често ги използвате не е нужно да се отказвате от тях.

Надявам се статията да Ви е била интересна и полезна. Ако имате въпроси може да се свържете с мен.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *