5 безплатни алтернативи на Adobe Photoshop за по-лесно редактиране на снимки

Сподели с приятели:

Adobe Photoshop е може би най-модернатa и широко използвана програма за редактиране на снимки с толкова много функции, които не могат да се намерят в други софтуерни програми за редактиране на снимки.

Въпреки, че този богат на функции софтуер е много оценяван от професионални графични дизайнери, може да е твърде сложно за някой, който не е много запознат със сложият потребителски интерфейс.

В момента използвам Photoshop, но в началото, трябваше да използвам нещо по лесно и трябваше да се търсят алтернативи. Има много други софтуерни програми за редактиране на снимки, но до колкото ми е известно, нито един от безплатните не може да се сравни с Adobe Photoshop.

Със или без Photoshop, могат да се създават лога, да се редактират снимки и да се направя някои други малки промени. Алтернативите долу, не ще направят всичко което Photoshop прави, но те могат да бъдат доста полезни, ако не искате да учите сложният интерфейс на Photoshop.

Ето 5 безплатни алтернативи на Adobe Photoshop.


paint.netPaint.net

Започнах да използвам този софтуер преди няколко години, когато аз се опитвах да създам лого за първия ми блог. Paint.NET изглежда прост, но всъщност е зареден с много функции, които може да намерени и в Photoshop. Това е софтуер с отворен код, с много плъгини, които могат да подобрят функционалността. В интерес на истината, дори можете да редактирате .psd файл с този софтуер. Това е доста добра алтернатива на Adobe Photoshop.

Вижте официалният сайт

Свалете програмата

 


creston-gimp-15150GIMP

Това е още един инструмент с отворен код за редактиране на изображения.Имаме специална статия за него което може да видите ТУК. Той е малко по-напреднал от Paint.NET в определени характеристики, които няма да намерите в други безплатни инструменти за редактиране на изоражения. GIMP е доста тежък, отнема известно време да заради но след това е много по лек за работа от Paint.NET. Предпочитам GIMP и го използвам все повече и повече в последно време  за създаване на лога и други графични дизайни.

Вижте официалният сайт

Свалете програмата


pixlrPixlr Editor

Pixlr е като онлайн версия на Photoshop и това че работи в рамките на браузъра, софтуерът е невероятно силен. С различни инструменти Pixlr имат подчертано артистичен стил. Например, функцията на молив симулира използване на върха или ръба на молива, в зависимост от това как ще преместите курсора. Софтуерът също така идва с отлични филтри и то в изобилие. Първото Ви впечатление вероятно ще бъде, наистина ли е безплатен?”

Вижте официалният сайт

Свалете програмата


Adobe_Photoshop_CS6Adobe Photoshop Express

Photoshop Express е безплатно приложение на Adobe за редактиране на снимки на вашия IPAD, iPhone. PS Express предлага малък набор от забавни и полезни инструменти за редактиране на снимки с лесен за разбиране потребителски интерфейс. Той също така работи с вградените камери за iPhone и IPod, и Photoshop.com което е онлайн фото услугата. Въпреки това, Photoshop Express също е на разположение за Android устройствата.

Вижте официалният сайт


41bOiPUJqZLBeFunky

Befunky е уеб-базирано приложение, което позволява на всеки с достъп до интернет и флаш браузър, възможност да редактира изображения. Има апликации за IOS и Android устройства, които предлагат голямо разнообразие от инструменти за редакция на изображения, докато сте в движение. Поддържа много филтри с които постигате желаните ефекти.

Вижте официалният сайт

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *