Kак да използваме Google maps offline ?

Сподели с приятели:

google-maps-logo

Google обяви, че офлайн картите идват в Google Maps, по-късно тази година. С офлайн картите, потребителите ще могат да запазят картите и да търсят всичко офлайн, което сме свикнали до сега с онлайн версията на Maps. Ще можете да разглеждате ревюта, часове, и дори да получите гласови команди с навигацията, докато сте офлайн.

До сега можехме да кешираме специфични карти за да ги използваме офлайн за известно време (което ще видите как става малко по-надолу в статията). Макар че няма конкретен срок за това кога, Google заявиха че ще пуснат офлайн картите, по-късно тази година.

НЕЩО което трябва да знаете за статията по-долу е, че не можете да запазвате офлайн карти за България в момента, надявам се когато офлайн картите излязат да има и такива за България. Но въпреки това вместо някакъв GPS софтуер сега ще Ви покажа как да си изтеглите карти офлайн от Google Maps, ако например отивате в чужбина и няма да може да използвате онлайн версията за известно време.


 

Kак да използваме Google maps offline ?

 

Отворете Google Maps и търсете желаното от вас място.
Веднъж намерили място / зоната, която искате да запазите за по-късно, има два начина които може да използвате да запаметите картата:

1. Напишете “ОК Mapsв лентата за търсене
2. Кликнете върху иконата на микрофона и кажете ОК maps

asdf

Вие ще бъдете попитани дали искате да запазите тази карта. Обърнете или увеличите изгледа така, че да показва цялата информация от която имате нужда. За разлика от обикновен скрийншот, картите могат да бъдат увеличени и да показват информация като улици.

androidpit-google-maps-2-w782

След като сте запаметили картата на вашето устройство, за да получите достъп до нея, докоснете иконата на менюто в горния ляв ъгъл на Maps приложението, а след цъкнете на Your places.
Превъртете до края на новия екран, трябва да разгледате всички запазени карти в Запазени места. Просто докоснете картата, която искате да да видите офлайн.

androidpit-google-maps-your-places-2-w782

Изтеглените карти не изискват огромно свободно място. Ню Йорк, например, заема едва 13 мегабайта, напълно изтеглен. Въпреки това, ако сте предпазливи по отношение на квотите с 3G трафика си, може да се свържете с Wi-Fi, преди да изтеглите всички карти, които искате.

Има някои ограничения по отношение на функционалността на офлайн картите, най-вече по отношение на размера на мястото, което търсите. Например, Ню Йорк и околните райони ще са прекалено много за кеширани файлове и Вие ще получите съобщение, че не може да запаметите картата. В този сценарий, ще трябва да бъде разделен на по-малки райони. Също така, офлайн навигация не се предлага, нито е в състояние да извърши търсене в онлайн карта. Картите, които изтегляте ще се съхраняват в продължение на тридесет дни, след това те се изтриват автоматично.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

1 response

  1. 03.05.2017

    […] Google Maps е едно от най-добрите навигационни приложения. Ще намерите доста надеждни възможности за обществен транспорт в много страни и можете също да изтеглите конкретни области за офлайн употреба. (Може да прочетете Kак да използваме Google maps offline ?) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *