Как да се свържете с Вашият компютър от разстояние с TeamViewer ?

Сподели с приятели:

Какво е TeamViewer ?

TeamViewer е мощна програма, която ще Ви позволи дистанционно управление на PC през интернет. Безплатен софтуер който е много полезен ако имате няколко компютъра и искате да имате връзка с тях от всяка точка. Също така има и версия за Android и iOS.

За какво можем да го ползваме ?

Ето един кошмарен и много познат сценарий: Вие сте изгубили цяла нощ да пишете доклад, шефът Ви е поискал това да е първото нещо което да предадете на сутринта, но когато отидете на работа откривате, че сте оставили файла на работния плот на Вашия компютър. Какво трябва да направите? Оставка, пледирате за милост или просто изчезвате?

Ето го отговорът ако имаш софтуер, наречен TeamViewer инсталиран на компютъра може да се отпуснете всичко ще е наред.

TeamViewer е умна и много мощна програма, която ще Ви позволи да вземе дистанционно управление на PC-то през интернет. Това го прави идеален за извличане на забравените файлове, и също е чудесен начин да се помогнете на приятелите и семейството си с техните компютърни проблеми, без да напускате комфорта на Вашето бюро.

Как да се свържете с Вашият компютър от разстояние с TeamViewer? Ако сте домашен потребител можете да изтеглите и инсталирате софтуера безплатно. За бизнес употреба, вижте опциите за лицензиране. Като четете нататък ще откриете как да се спасите, че сте забравили файла, а също и как дистанционно да управлявате Вашият десктоп компютър.

Стъпка по стъпка:Изтеглете забравените файлове от Вашия компютър отдалечено

1.Свалете софтуера

teamviewer

TeamViewer е като телефонен разговор между два компютъра, така че и на двете машини ще трябва да инсталирате софтуера. В ситуацията може да предположим, че Вие сте главен настолен компютър и имате лаптоп, който носите със себеси навън. Изтеглете TeamViewer на Вашия десктоп компютър от www.teamviewer.com.

2. Направете конфигурацията

teamviewer

Сега кликнете върху “Run” в долната част на екрана и, когато Ви бъде напомнено, приемете лицензионното споразумение. Накрая, когато бъдете подканени, изберете Лична / некомерсиална употребаи кликнете върху “Next”. Следващия екран се нарича Създаване без надзор достъп”. Всичко, което трябва да направите е да кликнете върху “Next”, за да продължите.

3. Направете си акаунт

team3

На следващия екран, ще трябва да дадете напишете парола. След като сте избрали парола, кликнете върху “Next”. На следващия екран ще бъдете помолени да предоставите своят имейл адрес и парола за TeamViewer (запазете тази парола, защото ще Ви потрябва по-късно). Кликнете върху “Next”, когато сте готови.

4.Активация

team4

Сега ще видите екран, който изглежда като този по-горе. Не се притеснявайте за паролите в този момент ще ги използваме, по-късно. Вашата крайната задача е да получите имейл в електронната си поща и да намерите съобщението от TeamViewer. Ще трябва да го отворите и кликнете върху дългата връзка, която ще активира вашата TeamViewer регистрация.

5.Настройка на Вашия лаптоп

team6

Следващата стъпка, е вашия лаптоп и инсталиране на TeamViewer. Когато сте готови, ще трябва да следвате същите стъпки, както и преди, докато стигнете до екрана по-горе. Този път, изберете Вече имам TeamViewerи въведете имейл адреса, който сте се регистрирали, заедно с вашата TeamViewer парола.

6.Поемете контрола

team7

Нека да дадем пълен контрол на Вашия работен плот на Вашия лаптоп. Погледнете към Вашия основен компютър, забележете номерът доYour ID“. Сега на Вашия лаптоп, въведете този номер в полето за Partner ID“. Кликнете върху “Connect и въведете Вашата TeamViewer парола. Ще видите Вашия десктоп на основният Ви компютър как се появява на Вашият лаптоп.

7.Достъп до вашия компютър от разстояние

team8

Когато се свържете с Вашият лаптоп, трябва да можете да движите иконите на Вашият настолен компютър. Можете да отваряте програми и също да правите промени по конфигурацията на системата. В този режим, TeamViewer е идеален за отстраняване на неизправности по компютри от разстояние. Така Вие ще можете да помогнете на приятелите си, без да напускате дома си.

8.Изтегли файлът

team9

Ако сте забравили да прехвърлите файлове от компютъра си, затворете прозорците, които контролират Вашия компютър, а след това да намерите “контрол отдалечен компютърна дисплея на TeamViewer. Изберете File transfer > Connect > Log on”. Отидете до файла и го изберете. Кликнете върху “Изтегли” и той ще бъде прехвърлен към папката My Documents на Вашия лаптоп.

 

 

 

 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

2 responses

  1. Much thanks again. Want more.

  2. Lazio says:

    Pretty nice post. Thank you so much!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *