5 безплатни програми за отваряна на PDF файлове

Сподели с приятели:

Все повече и повече операционни системи, смартфони и други устройства съдържат вградени програми за отваряне и четене на PDF файлове. PDF четците често имат редица предимства в сравнение с вграденият PDF четец който вече имате, като например повече опции, по-добро търсене, и много други. За това реших да напиша тази статия и да Ви запозная с още 5 безплатни програми за отваряна на PDF файлове.

1. SumatraPDF

SumatraPDF е лесен за използване безплатен PDF четец за Windows. Въпреки, че е лесно и просто да работите, можете да правите добра персонализация, ако решите.Различни видове режими за гледане са на разположение, като Single Page, Book View, и Presentation. Последното е чудесен метод за да не си отвличате вниманието от четенето.Има клавишни комбинации които можете да използвате и го правят още по-лесен да четете PDF файлове.

sumatra

2. Adobe Reader

Adobe Systems, създателят на формата на PDF, има безплатен PDF четец, наречен Adobe Reader.

Много функционалности са включени в Adobe Reader. Можете да правите снимки на текст и изображения, да видите PDF в Read Mode, четене и има и функцията да прочете текста на глас.

Adobe Reader работи под Windows, Mac, и Linux операционни системи. Мобилното приложение Adobe Reader също е на разположение за Android и IOS.

Забележка: На страницата за изтегляне на Adobe, ще бъдете помолени да инсталирате McAfee Security Scan Plus заедно с Adobe Reader. Можете ръчно да премахнете отметката от офертата, ако не искате да го инсталирате.

adobereader

3. MuPDF

MuPDF е супер-лек безплатен PDF четец за Windows и Android.

Когато стартирате MuPDF, веднага трябва да изберете PDF файл, преди да можете дори да видите интерфейса на програмата. Веднъж отворен файла буквално няма никакви опции които да видите, но вместо това прозореца на програмата е изцяло посветен на PDF файла.

Кликнете лявата иконата в горния ъгъл на програмата, на заглавието MuPDF, след това изберете About MuPDF … за да видите всички поддържаните бързи клавиши за да можете да ги използвате, за да прелиствате страници, увеличавате и търсите текст.

muodf

4. Expert PDF Reader

Expert PDF Reader е друг безплатен PDF четец за Windows.

Можете да видите отметките и списъците намерени в PDF-ът Ви в лесен за четене индекс на страната на зоната за наблюдение на страници.

Има и допълнителни опции, като подписването и добавяне на текст към PDF.

Забележка: Вижте какъв Windows използвате 32-битов или 64-битов ? да се разбере коя връзка да изтеглите, за Вашия компютър.

expertpdf

5. Nuance PDF Reader

Друг безплатен PDF четец за Windows 8, 7, Vista, XP е Nuance PDF Reader.

Има наистина много ценна функция за търсене в Nuance PDF Reader. Думите Ви които търсите се появяват с малко контекст за по-лесно разбиране на мястото.

Можете също така да се подчертаете текст в Nuance PDF Reader, което е страхотно, ако PDF-ът е с учебни материали или като референтен документ.

Забележка: Nuance PDF Reader вече не е на разположение от своя официален уебсайт, така че е вероятно, да няма повече актуализации.

sfa

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

1 response

  1. 02.07.2015

    […] други PDF четци, са безплатни и за свободно сваляне. ТУК може да видите статия със списък на 5 безплатни […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *