5 от най-добрите безплатни програми за възстановяване на изтрити файлове

Сподели с приятели:

Тази статия беше написана със съдействието на:

Gyuro Selqidinov

Iskren Georgiev

Благодарим Ви за отзивчивостта.

Най-добрата защита срещу загуба на данни е архивирането, но ние разбираме, че понякога загуба на данни се промъква незабелязано докато нямаме архив. Дали ще изгубите снимките от последната си ваканция или тромав съквартирант заличава дипломната Ви работа по която сте работили през цялата седмица е без никакво значение защото всеки от нас има файлове които му трябват и не иска да изгуби. Инструментите за възстановяване на данни  са от решаващо значение за възстановяване на Вашите файлове обратно, преди да са си отишли завинаги. По-рано тази седмица Ви помолихме да споделите с нас любимите си инструменти за възстановяване на данни. Ние изкарахме от анкетата Вашите фаворити и сега с ще Ви представим номинираните “Най-добрите безплатни програми за възстановяване на изтрити файлове”.

TestDisk (Windows/Mac/Linux)

testdisk

TestDisk е мощен инструмент с отворен код за възстановяване на Вашите данни. Не само може да изпълнява лесно възстановяване на файлове, случайно изтрити от FAT, NTFS, и EXT2 файлови системи, но има и множество допълнителни функции. С TestDisk можете да възстановите Вашия буут сектор, може да оправя FAT таблици и MFT, намира ext2 / ext3 архиви SuperBlock на копираните и изтрити файлове от дяла и да намери изгубени дялове в десетки формати за да Ви помогне да намерите загубените данни. Това е инструмент които се ползва чрез командния ред, така че няма GUI, но менютата и документацията в wiki трябва да Ви насочат бързо, без много проблеми.

Recuva (Windows)

Recuva-logo

Recuva е Windows-базиран инструмент много лесен за употреба. Когато стартирате Recuva, можете да възстановите липсващите файлове. Съветникът за възстановяване е удобен, когато сте сигурни, че данните Ви са изтрити, но не сте съвсем сигурни от къде или как. Помощникът Ви позволява да ограничите Вашият тип търсене, като снимки, музика, документи, видео, или всички файлове, и можете да зададете местоположението на търсене, за да не търси навсякъде по Вашия компютър, например като преносими носители само в My Documents, кошчето, или друго място. Ако не се нуждаете от съветника може направо да използвате ръчен режим. Recuva използва зелен / жълт / червен система да покаже как вероятно ще бъде възстановяването на Вашите файлове, и когато са налице данните, че може да Ви предостави файловете за предварителен преглед преди възстановяване.

 PhotoRec (Windows/Mac/Linux)

index

PhotoRec е програма сходна с TestDisk. Подобно на TestDisk, това приложение е също лишен от GUI, но също така е доста мощен при възстановяване на файлове. Ние включихме PhotoRec в тази петица, защото много потребители отчетливо предпочитат PhotoRec като безопасна алтернатива. Този инструмент за възстановяване няма да се забърква с Вашите дялове ще се потопите във Вашите дискове по безопасен начин, режим само за четене и ще игнорира дяловете и файловите системи докато търси липсващите Ви файлове. PhotoRec е фокусира върху типове файловеи въпреки името си, не се свежда само до възстановяване на снимки. Като цяло, PhotoRec е мощен инструмент за бързо и безопасно копиране на изтрити файлове към друг диск.

Restoration (Windows)

restoration

Restoration е малка програмка която не изисква инсталация за възстановяване. Можете да я използвате във всички версии на Windows и всички Windows файлови системи. В нея липсват части от разширената функционалност на другите кандидати в статията, но наистина има основна търсачка и способността да сортирате по файлови параметри като размер и име на файл. Въпреки малкия си размер, тя се справя също толкова добре, колкото и другите номинирани когато се налага да възстанови на файлове от нашите дискове.

Undelete Plus (Windows)

2ca13ebaf360ad322ba8bfefabfd625a

Undelete Plus е комерсиален софтуер, но е  лимитиран с капацитет време” или така наречените Freeware програми. Това приложение за възстановяване на файлове работи на всички версии на Windows и превъплъщения на файловите системи FAT и NTFS. Подобно на Recuva, Undelete Plus задава вероятността за възстановяване на файлове, въз основа на това как е повреден файла. Можете да сортирате файловете по тип, има филтри, базирани на време и размер, за да се избегне пресяване чрез всеки изтрит файл на Вашия диск, и да запази директориите непокътнати, когато извършвате възстановяването си.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *