Запознайте се с Cerberus – най-доброто приложение против кражба за Вашият Android телефон

Сподели с приятели:

Има редица статии в миналото за това как можете да намерите Вашия загубен Android телефон, изгубен iPhone и дори лаптоп. Акцентът винаги е поставян върху намирането на тези устройства без никакви инсталирани приложения за проследяване. Само че след като веднъж си загубите скъпият хардуер, осъзнавате, че вие трябва да инсталиралите някакъв вид приложение, което ви позволява да го намерите бързо.

Въпреки че има предварително инсталирани услуги като Android Device Manger и Find My iPhone, те предлагат само няколко опции, които Ви позволяват да проследявате Вашето устройство и да изтрие данните от него. Очевидно е, че тези, са най-важните характеристики за всяко приложение за проследяване, но ако имате повече възможности и контрол можете да направи търсенето много по-лесно.

Има обаче едно по специално приложение за проследяване и това е  Cerberus. Използвам Cerberus от доста време и съм голям фен на приложението. След като го инсталирате и настроите, можете да забравите за него, докато всъщност наистина не се нуждаете от него. Можете да намерите и да контролирате телефона си, като използвате уебсайта на Cerberus.

Cerberus срещу Android Device Manager

FW-8nz0bdPshPToLU21XTgoxQLybn4P9RNg8wnHyW3BMs9DTkqjLNnv8IC2NkVdTi_SV=w3009OmDcNiV0d1Zk9wxuMv7qL4tR-CU2xk_klM0S_gJsC_nRXzLiXQz0RbYp-iCt6qSV9o=w300

Android Device Manager (ADM) е страхотен инструмент за по-малко сериозни случаи. Например, сте забравили телефона си вкъщи и не можете да го намерите. Отивате на Android Device Manager пишете Къде е моя телефон” и намерите неговото местоположение и възможност да го споделите. При по-тежки случаи, можете да използвате и ADM да изтриете всичко от Вашето устройство (което ще направи невъзможно да бъде проследено отново).

Cerberus , ако загубите телефона си някъде навън или ако някой го е откраднал. Той предлага широка гама от функции за проследяване и контрол на Вашият загубен телефон. На всичкото отгоре, изписва текущия IP адрес на телефона и колко батерия остава. Това Ви помага да разберете колко време можете да го следите, докато батерията умре и можете да съобщите IP адреса на властите в случай, че е откраднат. В снимката по-долу можете да видите всички различни възможности, които съществуват в Cerberus.

cerberus-options

В случай на кражба, Cerberus няма да се появи директно, че е инсталиран и проследява телефона. Обикновено само иконата на GPS-а ще се появи в нотификатион бара. Това може да учуди евентуалният крадец, но няма директно да покаже, че има активно приложение за проследяване. ADM предизвиква много по-очевидни нотификации, които съдържат неговото лого, заедно със съобщение за Android Device Manager намира това устройство“. След като това се случи, дори и най-глупавият крадец се досеща какво се случва.

Важни неща за активиране

Запознайте се с Cerberus – най-доброто приложение против кражба за Вашият Android телефон. След като имате Cerberus инсталиран на Вашият телефон, трябва да минете през всички налични настройки и да ги настроите по Ваш вкус. Аз препоръчвам да не изкарвате икона на десктопа, така да не се открива лесно. Можете да зададете персонализиран номер на който можете да се обадите, за да отворите приложението.
Също така важно е да се направи Cerberus администратор наа устройството. Това дава на приложението разрешение за заключване и за изтриване на Вашето устройство. Без да позволите това, Вие няма да можете дистанционно да изтриете Вашата лична информация.
Друга хубава опция е да се блокира менюто за изключване (Power Menu). С това е невъзможно,  да изключите телефона си, докато на екрана сте на заключен екран. Това може да Ви даде много време, за да проследите телефона, ако е откраднат.

Цената

Cerberus предлага една седмица безплатен пробен период, преди да Ви подкани да платите лиценз за цял живот. Точно сега, това ще Ви струва 4,99 . Това може да звучи като много, ако обикновено не обичам да плащам за приложения (Най-вероятно и Вие). Въпреки това, трябва да мислим за потенциалните разходи от загубата на телефона си. Ако е конфигуриран правилно, това са добре похарчени пари.

Линк към Play Store

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

1 response

  1. Really looking forward to read more. Really Cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *