Как новото приложение Google Photos прави Вашите албуми със снимки невероятни

Сподели с приятели:

Google обяви Google Photo, ново приложение за хостинг на снимки, което съчетава всичко страхотно за Google+. Снимки с неограничен безплатен склад за висококачествени снимки и HD видео. Независимо дали се опитвате да влезете за първи път, за да видите какво е различното, ето какво е новото, и как да извлечете максимума от него.

Google Фото е впечатляващо, но това не е съвсем нова услуга. Услугата е предварително доста плътно обвързана с Google+, но все пак Ви позволи да направите тонове страхотни неща с Вашите снимки. Бързо редактиране на снимки с помощта на мощни инструменти като Snapseed, фото филтри, авто-качване и анимиране (което създава GIF файлове и кратки видеоклипове от Вашите снимки,) са всички функции, които Google+ феновете ще разпознаят, но с разликата че всеки може да фи използва сега, независимо дали имате профил в Google+, или не. Нека да разгледаме някои от другите големи промени, които правят управлението на Вашите снимки по-лесно от всякога.

Качване на всички снимки от всички Ваши устройства БЕЗПЛАТНО

google-apps-logo

Всеки обича безплатните неща, и когато Google обяви безплатно пространство за всички Ваши снимки и видеа, всички бяха много доволни. Има една уловка обаче: Ако изберете неограничено” безплатно съхранение в Google, можете да качвате снимки само до 16 мегапиксела или 1080p HD видео. Всичко с по-висока резолюция от тази, ще бъде преобразувано към по ниско качество. Ако не искате да направите това, можете да се откажетекоето означава, че все още се получи свободно пространство 15GB споделени, освен ако не закупите ъпгрейд, споделен в цял Gmail и всички приложения на Google. Опцията е в настройките на Google Photo и настройката се отнася за всички Ваши устройства, където е инсталиран Google Photo.

“Неограниченият” вариант е вероятно добра опция за повечето хора. Освен ако телефонът Ви има камера наистина с висока резолюция или е в състояние да снима в 4K, най-вероятно няма да забележите твърде голяма разлика, ако активирате тази функция, и автоматично да се съхранява всичко от снимките Ви. Въпреки това, ако сте педант за качество или всички Ваши устройства имат висок клас фотоапарати, неограниченият” вариант може да не е за Вас. В този случай, може да се разгледате възможността за оставяне на разстояние или намиране на услуга, която няма да отрежете от качеството на Вашите снимки. О, и въпреки че ние не говорим за качване тук, ако искате всички тези снимки на Вашия компютър или да ги виждате офлайн, вече можете да ги изтеглите с едно кликване върху Google Takeout.

Нека Google организира всичко (или ако трябва Създайте свой собствен албум)

Новата функция колекции” на Google Photos, автоматично подрежда Вашите снимки по дата или място, което е голямо подобрение в сравнение с начина, по който функцията работеше преди. По подразбиране, снимките все още са организирани по дата, начина, по който винаги е бил. Щракнете или натиснете Колекции”, за да видите снимки на конкретни събития, като разходка или екскурзия до плажа.
Google Photo е добър и в автоматичното групиране на снимките, от определен период от време и създава колаж от тях не е съвършен, но е много интересен и лесен за направа. Можете дори да споделяте колажите с други хора, и цялото преживяване е много по-интересно, отколкото обикновен фотоалбум някога ще бъде. Вашите бележки и разказ са в една линия със снимките, в непосредствена близост до гео-местата, където са направени снимките. (Говорейки за гео-маркиране на снимките, снимките Ви са автоматично маркирани с местоположението им в момента. Ако искате да го изключите, трябва да промените настройките си.)
Ако предпочитате да вземе нещата в свои ръце, все още можете да създадете свои собствени албуми, генериране на собствени истории или анимации, или да изградите свой собствен колаж от снимки. Щракнете или натиснете върху знака плюс до лентата за търсене (или в горната част на екрана в мобилното приложение) и изберете снимките, които искате да бъдат във Вашия албум. Добавете бележки, изберете музика, и го споделете с приятели.

Ще се влюбите в новата функция за търсене

search

Голямата новата лента за търсене в Google Photo е може би най-впечатляващата актуализацията. Въведете почти всичко за което се сещате,  и на което сте направили снимка, и ще намери своя снимка. Това е малко като търсачката за снимки на Google, но само за Вашите фотографиии работи изключително добре. Въведете “хора“, както и всякакви снимки или портрети на отделните хора и те ще излязат.

 В барът за търсене се крие друга полезна функция, която Вие трябва да опитате: Бърз достъп до всички Ваши снимки в Google Drive, Вашите видеоклипове, последно добавени снимки, както и всички творения които сте направили. Просто кликнете или докоснете лентата за търсене и превъртете до дъното на списъка с предложения, за да видите Бързи връзки за всичко.

Търсачката за снимки е невероятно мощна. В идеалния случай, бихте могли да започнете само със снимките си и дава възможност да качите автоматично всичко, а след това да търсите това, което искате да видите, вместо старателно да създавате индивидуални албуми или папки. Google Photo Ви дава възможност да създавате ръчно всичко, но промените в начина, по който снимките са организирани го прави по-малко необходими от други сайтове за снимки, както и факта, че не можете просто да потърсите снимка по смисъл, за да видите всички съвпадения на снимки което е огромно предимство.

Споделете вашите снимки с всички

share

Споделянето е много по-лесно, отколкото някога е било. Когато Google+ Photos бе обвързан с Google+, Вашите възможности за споделяне бяха по същество само една връзка, която е само за посетители на Google +, или да споделите Вашите снимки само с кръговете си в Google+. Сега имате възможност да споделят преки връзки към Вашата снимка, или да споделите снимката директно във Facebook и Twitter, както и Google+. Всички тези споделени връзки могат да бъдат проследени от страничната лента, така че винаги да можете да видите кои снимки са там и са видими за други хора, което е много полезно.

Персонализирайте Вашите галерии

Тази функция е само за мобилното приложение, но това напълно ще промени начина за преглед на Вашите снимки. По подразбиране, снимките Ви са организирани от деня, в който са направени. Ако сте направили много снимки, или просто искате по-широк поглед, можете да увеличите изгледа, или да отдалечите изгледа, което прави снимките по-малки, но показва повече от тях на екрана. При увеличаване на мащаба, организацията се променя към по-добро съответствие на снимките.

Обобщение

Има много в новата версия за което си струва да я пробвате, страхотен микс от нови функции и стари такива, които са били значително подобрени. Ако не сте го използвали, за да управлявате Вашите снимки, си струва да пробва. Фактът, че е безплатно дава още едно място, да направите резервно копие, организация, редактиране и споделяне Вашите снимки. Новото приложение Google Photos е страхотно и препоръчано от Pomagai.com

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

1 response

  1. 30.07.2015

    […] Имаме цяла статия за това приложение може да я прочетете ТУК […]