Какво е Periscope и как да го използвам?

Сподели с приятели:

Точно когато си мислехме, че светът е изчерпал капацитета за различни видове социални мрежи, се появи Periscope през март тази година.

За да бъда честен, почти не обърнах внимание на Periscope, но сега, аз имам само едно нещо да кажа … води до пълно пристрастяване!

Но какво всъщност е Periscope ?

periscope_759

Много е просто, това е начин на онлайн стрийминг на видео през интернет така, че всеки може да го гледа, дори и да си взаимодейства с него.

Прилича малко на еднопосочна улица, в която някой е пуснал видеото “Приложно поле излъчва видео с аудио независимо от камерата и публиката може да си взаимодейства и да реагира по два начина”:

  1. Докосване на екрана – до 500 докосвания за една сесия, което генерира цветни сърца, които се носят към видеото
  2. Писането на коментари или въпроси в текстовото поле

Какво е Periscope и как да го използвам ? Освен за образователните цели (които са доста добри сами по себе си), това, което ми харесва в него е непосредствеността – Вие решавате да споделят това, което правите / виждате, и т.н. и всичко това е на живо за хората, които имат Periscope (или Ви следват в приложението), може да го видят точно сега на живо.

periscopepromo

За да станете част от тази нова социална медийна революция тук е всичко, което трябва да направите:

  1. Изтеглете безплатното приложение от App Store ТУК за Iphone или от Google Play ТУК за Android
  2. Логнете се с Twitter профила си, а след това ще имате възможност да видите приятелите си в Twitter, които вече регистрирани в Periscope.
  3. Кликнете върху иконата в долната част на екрана, за да започне предаването на живо. Когато сте готови да се излъчвате, натиснете червеният “Start Broadcastбутон и вече сте на живо!

За да обърнете от предната камера на задната камера, просто натиснете двукратно екрана. За да прекратите излъчването си, плъзнете надолу. Ще видите коментарите когато се появяват на екрана, докато излъчвате, и ще видите, колко хора Ви гледате в момента на излъчването на живо.

 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...