Знаете ли, че Вашите iPhone слушалки могат … това?

Сподели с приятели:

how_to_use_iphone_ipad_earphones_in_13_tips-100389179-origВсеки iPhone идва с набор от доста прилични слушалки наречени EarPods. Докато EarPods са доста основен набор от слушалки, те имат някои страхотни скрити функции, които Ви позволяват да контролирате своите музикални файлове и телефонни разговори, и дори може да работите със Siri.  Вашите iPhone слушалки, могат да направят живота Ви малко по-лесен.

Управлявайте вашите телефонни разговори

earpods-top

Вие вероятно знаете, че EarPods имат вграден микрофон, който може да се използва за извършване и приемане на повиквания. Но знаете ли, че може да Ви помогнат да управлявате Вашият телефон малко по-добре?

Нека да започнем с основите

 

  • Отговаряне или Прекратяване на телефонен разговор: Просто натиснете бутонът в центъра на контролните бутони на EarPod да отговорите или за край на повикването. Щракнете веднъж, за да отговорите и друго кликване ще сложи край на разговора.
  • Отхвърляне на входящо повикване: За да отхвърлите входящо повикване, задръжте натиснат бутона в центъра за две секунди и след това отпуснете. Ще чуете два звукови сигнала в слушалките, когато разговорът е бил успешно отхвърлен.
  • Задръж текущия разговор и отговори на друго обаждане: За да поставите текущия телефонен разговор в режим на задържане, както и да отговори на друг разговор, бързо натискане на бутона в центъра. След това ще бъдете прехвърлени на входящото повикване. Друго бързо натискане на бутона в центъра ще Ви върне към първият разговор.

Управлявай Siri

siri

За да активирате Siri, натиснете бутона в центъра и го задръжте. Това ще призове Siri. Сега, задръжте бутона, за да  попитате и го пуснете за да чуете отговора й. Повторете, ако е необходимо.

Музика

Докато повечето от Вас вече знаят това, за по-голяма изчерпателност, и за тези които за първи път имат iPhone, нека изброим музикалните контроли на EarPod.

  • Възпроизвеждане или пауза на песен: Докато слушате, подкаст, или по време на гледането на видео, просто кликнете върху бутона в центъра веднъж, за да направите пауза във възпроизвеждането. Натиснете го отново, за да се възобнови слушането или гледането.
  • Напред към следващата песен: Бързо двойно натиснете централния бутон, за да преминете към следващата песен.
  • Превъртане на песен: Бързо двойно натиснете централния бутон и след това го задръжте. Отпуснете бутона, когато стигнете до място, което търсите в песента.
  • Песен назад: Бързо тройно натиснете централният бутон.
  • Превъртане назад: Бързо тройно натиснете централният бутон и задръжте. Пуснете бутона, когато стигнете до мястото, което търсите в песента.

earpods_1

Направи снимка

Контролирайте освобождаването на затвора в приложението  на камерата, като кликнете върху сила на звука нагоре” бутона, за да активирате затвора. (Това, е “+” бутона в горната част на контролите на EarPod) Да, той работи за selfies също.
Всички по-горе трикове също работят с по-старите слушшалки на Apple, включени в комплекта на iPhone, както и много слушалки от други производители, тъй като повечето от тях включват бутони с медиен контрол.

 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...