Как да проследя телефонът си ? Запознайте се с Android Device Manager

Сподели с приятели:

Случвало ли Ви се е някога да бръкнете в джоба си и да разберете, че е празен? Умствено проследявате стъпките си назад, докато можете да се установите кога за последен път сте използвали Вашия смартфон.

За съжаление, този вид история не винаги има щастлив край.

Ето защо има десетки инструменти и приложения, които са предназначени за тази конкретна цел: да Ви дават спокойствие, че Вие винаги можете да следите къде се намира Вашето мобилно устройство, независимо дали е просто забравено някъде или изгубено.

От всички приложения ние препоръчваме да използват Android Device Manager от Google. И в тази статия ще Ви покажем защо.

Какво е Android Device Manager?

Как да проследя телефонът си ? Android device manager Ви позволява за проследите Вашето мобилно устройство с много добра точност.През август 2013 г., Google пусна нова функция за всички Android устройства от версия 2.3 и по-нови, наречена мениджъра на устройства за Android, тези опции трябва да бъдат активирани по подразбиране за всички нови устройства, но ако не сте сигурни, че е активирано на Вашето устройство може да проверите и да следвате тези инструкции, за да сте сигурни:

android-device-manager-method-1

 • Отидете в Settings
 • Намерете секцията Разрешения -> Сигурност.
 • Превъртете надолу и маркирайте Администраторите на устройства
 • Докоснете отметката да се даде възможност на Android Device Manager.
 • Потвърдете разрешенията, за да завършите активирането.

Ако това не работи, има втори начин да се активира тази функция:

android-device-manager-method-2

 • Стартирайте приложението Google Настройки.
 • Превъртете надолу и докоснете сигурност.
 • Под Android Device Manager, маркирайте така че двете отметки да са активирани.

Както може би сте се досетили, чрез всичко от тези настройки, Device Manager предоставя основна, но стабилна функционалност, за да помогне за защита срещу кражба на мобилно устройство а именно във формите на дистанционно проследяване, дистанционно заключване, дистанционно изтриване на данните.

С други думи, това е Android еквивалентът на Find My iPhone. Нека да погледнем какво всъщност правят тези функции и как можете да се възползвате от тях, след като Android Android Device Manager е настроен.

Как да използваме Android Device Manager ?

Първата стъпка е да посетите таблото на Android Device Manager (Линк към Android Device Manager) . Там ще бъдете помолени да влезете с Google профила си, ако вече не сте логнати. След което ще видите списък на всички Ваши устройства, свързани с този профил.

android-device-manager-dashboard-web

За всяка вписано устройство, ще видите последното известно местонахождение, кога за последен път е било онлайн, и четири действия които можете да предприемете:

 • Locate Device в горния десен ъгъл, ще намери Вашето устройство по поръчка ръчно.
 • Ringще принуди устройството да звъни в продължение на 5 минути. Това ще работи, дори ако устройството Ви е настроено на безшумен режим или да вибрира! Много удобна функция.
 • Lock въведете парола, след това веднага се заключва устройството с тази парола дори ако някой го използва в момента. Заключения екран е по-сигурно, отколкото повечето приложения за тази цел, така че тази функция е особено полезна.
 • Eraseбутон за самоунищожение. Това принуждава възстановяване на фабричните настройки на устройството, изтривайки всички приложения, музика, снимки и настройки. И ако устройството не е достъпно, когато подадете командата, то ще се случи следващия път когато е онлайн.

Очевидно е, че Erase трябва да се разглежда само като последна мярка, когато сте сигурни, че намирането на устройството Ви вече не е възможно. Докато все още има надежда да го намерите, функцията за заключване ще е достатъчна и адекватна мярка за защита.

Друго много важно е, че винаги трябва да направите резервно копие на вашите данни. По този начин, ако се наложи да използвате опцията Erase можете да спасите каквото е архивирано(В идеалния случай, всичко.)

android-device-manager-dashboard-app

Алтернатива на Web таблото е да инсталирате Android Device Manager приложението, което е безплатно в Google Play. Това е олекотено приложение (по-малко от 2 MB). Ще трябва да му дадете разрешение за употреба на данни за местоположението, а Вие ще трябва да влезете в профила си в Google (точно като с уеб таблото).

Двата метода по същество са едни и същи, така че от Вас зависи кой ще решите да използвате.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...