Google Chrome спира автоматичното пускане на видео в прозорци които не се използват

Сподели с приятели:

Google Chrome скоро спира функцията, която поддържа пускане на видео в много табове ако те не са на преден план. Това означава, че няма да има видеа и игрички които са пуснати в прозорци които не се използват. Иновацията спестява на потребителите на Google Chrome, какофонията от стартиращи се сами реклами, както те обичат да се отварят в няколко раздела наведнъж.

За потребителите, които обичат да слушат музика в раздел(таб) на заден план, промяната позволява музиката да свири: Докато потребителят се фокусира върху раздела от време на време, автоматично изпълнение ще продължи да работи, освен ако раздела не е затворен естествено.

google-chrome-bugs-miserable

С новата функция на Chrome, въведена от Google, видеото все още ще бъде предварително заредено от браузъра за автоматична пускане, когато потребителите са готови да го гледат, но в началото на възпроизвеждането ще е спряно докато раздела бъде пуснат на преден план, след като потребителите кликнат върху него.

Това означава, че няма повече да се питате ” От къде идва този звук? ” Моменти, когато една реклама реши да се пуска автоматично в раздел които конкретно сте отворили във фонов режим,” пише François Beaufort, Chromium Google, в изявление в Google+.”

В резултат на тази новина двама журналисти, Алисън Паркър и Адам Уард в Roanoke, Virginia и много други хора в Twitter и Facebook призоваха за край на автоматични пускания на всички клипове и реклами ако прозореца в които са отворени не е на преден план за използване.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...