Как да възстановите фабричните настройки на Android устройство

Сподели с приятели:

Без значение какво  Android устройство имате, с течение на времето операционна система може да започне да прави неща, които не искате като забиване, върви и стартира по-бавно, отколкото бихте искали. Възстановяването на фабричните настройки може да свърши работа. Ето как можете да възстановите фабричните настройки много лесно на всяко Android устройство.
Как да възстановите фабричните настройки на Android устройство: Задължителното архивиране

Възстановяването на фабричните настройки е проектирано да върне устройството към първоначалното състояние на телефона или таблета. С няколко изключения: ако сте подновили версията на Android, няма да се върнете към предна версията на операционната система.

Вашият Google, Samsung или друг акаунт, който ползвате, трябва да Ви даде възможност да получите всичките си неща обратно (като приложения насторики, телефонни номера), след възстановяване на фабричните настройки, но от време на време нещата могат да се объркат. Ако нещо е важно, уверете се, че имате резервно копие (Архив) на, което можете да разчитате и това е наистина важно, уверете се, че имате повече от един резерв. Няма по-тъжен звук от воя на някой, който вече разполага с устройство, което е лъскаво и ново, но няма никакви данни.

factory reset

Как да възстановите фабричните настройки на Android устройство: Бърз и лесен начин

В повечето случаи сте в състояние да възстановите фабричните настройки на Вашето Android устройство в менюто Settings, и това е най-лесният начин да го направите. Действителният дизайн на екраните може да се различават малко от  едно устройство на друго устройство, особено когато производителите са добавили свои собствени художествени интерпретации, но основната процедура е същата. Ето как да го направите:
 1. Отидете в Settings
 2. Отидете в Personal > Backup and Reset
 3. Въведете паролата си или PIN ако бъде поискан
 4. Уверете се, че Automatic Restore е маркиран
 5. Кликнете върху Factory Reset Data > Reset Phone
 6. Отново, може да получите подкана за парола или PIN
 7.   Кликнете върху Delete Everything
 8. Изберете Reboot

И това е. Сега Вашият телефон трябва да се рестартира в първоначалното си състояние когато е купен. Сега можете да използвате профила си в Google (или Samsung акаунт или друг производител), за да получите Вашите приложения, данни и настройки направени спрямо профила Ви.
androidpit-factory-data-reset-w628

Важно: Какво можете да архивирате и възстановявате с услугата Android backup?

Ако сте използвали Android Backup услугата да направите резервно копие на Вашето устройство, може да възстановите някои настройки и данни, автоматично след като възстановите Вашето устройство. Може да архивирате и възстановявате следните неща:

 1. Настройки на Google Календар
 2. Съхранените Wi-Fi мрежи и пароли
 3. Тапети (Wallpapers)
 4. Настройките на Gmail
 5. Приложения, които сте инсталирали чрез Google Play и архивирани за възпроизвеждане през Play Store
 6. Настройки на яркостта на дисплея
 7. Езикови настройки
 8. Дата и час

Когато става дума за архивиране на важните данни, документи, файлове или настройки, винаги е добра идея да се предположи, най-лошото и да сте сигурни, че имате резервно копие на абсолютно всичко. Не си мислете, че Вашето любимо приложение използва някакъв Backup и след това да откриете по трудния начин, че това не е така!

Споделете в коментарите какви са Вашите впечатления от връщане към фабричните настройки, ако имате такива.
loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *