5 трика, за да освободите място на Вашия iPhone / IPAD

Сподели с приятели:

Може би се подготвяте за старта на IOS 9 през септември или може би просто искате да бъдете в състояние да направите снимка, без да се налага да изтриете по-стара, за да направи място. Така или иначе, всички биха използвате малко допълнително място за съхранение на нашите IOS устройства, нали?

Ето няколко лесни начина, които бързо да възстановят Вашето свободно пространство за съхранение на iPhone или IPAD.

Спрете да съхранявате текстовите съобщения вечно

keep-messages

По подразбиране, Вашият iPhone запазва всички текстови съобщения, които изпращате и получавате вечно. Това е удобно, ако трябва да гледате разговор от предо година; не толкова удобно, ако имате нужда от пространство за съхранение. За да спрете Вашия телефон от спестяване на текстове съобщения, отваряте Settings после Messages. Превъртете надолу, докато намерите Message History и натиснете Keep Messages. Променете Forever до 30 дни. Телефона ще Ви попита дали искате да изтриете по-старите съобщения; докоснете Delete, за да продължите.

Не запазвайте снимките по два пъти

Ако използвате HDR режим или Instagram много, вероятно сте забелязали, че телефонът Ви автоматично записва снимките два пъти: на HDR версия и нормалната версия (или, в случай на Instagram, версията и нормалната версия).
За да спрете двойното запазване на HDR снимки, отворите Settings и отидете на Photos & Camera. Превъртете надолу до дъното до Keep Normal Photo.

image5

За да спрете двойното запазване на Instagram снимки, отворете приложението Instagram, докоснете раздела профил, а след това докоснете (предавка) иконата Settings в горния десен ъгъл. В Настройки натиснете Save Original Photos.

Изчистете кеша на браузъра си

Ако използвате Safari често, Вашият iPhone може да съхранява Web история и данните, които не са нужни. За да изчистите кеша на браузъра Safari, отворете Settings и изберете Safari. Превъртете надолу и кликнете Clear History и Website Data.

image6

Ако използвате Chrome вместо Safari, отваряте Chrome приложението и докоснете иконата на менюто в горния десен ъгъл (три вертикални точки). Натиснете История и в долната част на екрана докоснете Изчистване на данните за сърфирането.

Чистка на офлайн данните
Има много приложения които съдържат офлайн данни и за които трябва да се погрижите и да спрете запазването на офлайните данните. Един пример е приложението Spotify. Spotify и съхранява данни мачар, че е онлайн приложение за слушане на музика, ако решите да направите плейлистите си да за можете да ги слушате офлайн. Да се разрешат тези данни, отваряте Spotify приложението и трябва да намерите песни, които искате да направите недостъпни офлайн. В горната част на списъка за изпълнение, ще видите превключване към Офлайн режим на слушане. В зависимост от инсталираните приложения трябва да разгледате дали някое от тях не запазва офлайн данни които заемат от мястото Ви.
Селективно изтриване на приложения и данни
iphone-apps-logo
Повечето от тези трикове ще Ви освободи малко допълнително пространство но ако имате нужда от наистина повече място на разположение, ще трябва да премахнете някои “истински” неща, като приложения, снимки, видеа и музика. Преди да започнете да правите това, вижте кои приложения използват най-голямо пространството чрез отваряне на  Settings >> General>> Usage>> Manage Data.
Тук ще видите списък с приложения, сортирани по размера на пространството което те заемат. Можете да натиснете директно на приложението, за да изтриете данните директно от това меню, или можете да използвате този списък за да разберате от кои приложения използвате повече данни, отколкото трябва.
Например, ако Photos & Camera е близо до първата позиция, Вие знаете, че трябва да се отървете от някои снимки, а ако Music оглавява списъка, вероятно ще трябва да изтриете няколко песни или албуми.
Надяваме се тази статия да е полезна за Вас и наистина да успеете да си спестите малко място на телефона или таблета, ако имате въпроси можете да използвате секцията за коментари под статията.
loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

1 response

  1. Повторете няколко пъти процеса, докато се сдобиете с максимално повече свободно място. Ако използвате този трик за пръв път, най-вероятно ще трябва да го направите 3-4 пъти, за да освободите около гигабайт място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *