Преместване на файлове от стар компютър към нов с PCmover Express

Сподели с приятели:

Днес ще говорим за преместване на файлове. Макар да е ясно за потребителите с повече познания как да трансферират файлове от стар компютър към нов, това е нещо, което за хора с по-малко технически познания е трудно и често имат проблеми.

Това обикновено е случаят в който искате да копирате някои файлове, когато си купувате нов компютър или изгради нов от нулата.
Може би това са снимки, програмни проекти, видео или документи. Въпросът, който идва на ум, често е по какъв начин; как да получите файлове от старата система към новата?

Има множество опции за това, които се различават по това колко удобно и колко време отнемат. Един лесен вариант е да свържете двете системи чрез мрежа и да преместите файловете по този начин.

Други възможности включват използване наоблак” за съхранение, копиране на файлове към външен твърд диск или дори да ги запишете на DVD.

Microsoft партнира с Laplink за да ни предоставят лесна за употреба програма за тази задача.PCmover Express е предназначена за преместване на файлове от старите компютри с Windows, като се започне с Windows XP, за нови устройства, работещи с Windows 8.1 или Windows 10.

Забележка: Моля, имайте предвид, че е необходимо да въведете валиден имейл адрес по време на настройката и да се регистрира по време на процеса. Също така е интересно да се отбележи, че програмата работи добре на Windows 8.1 и 10 операционни системи.

Програмата Ви води през процеса по-най лесният начин, стъпка по стъпчка. Тя показва бърз тест на старт, който подчертава процеса и неща, които можете да направите, преди да започне прехвърлянето.
PCmover Express работи, като свържете двете устройства, стария и новия компютър, към същата мрежа, която може да бъде кабелна или безжична (WiFi).

Инсталирайте програмата и на двете устройства и кликнете върху бутона за следваща стъпка на устройството-източник (стария с данните, които искате да се премести).

pcmover-express

Изберете дали това е стар или нов компютър на следващия екран, за да продължите.

 

which-pc

Изберете WiFi или кабелна мрежа на следващия екран. Другите две опции, показани на страницата, Laplink Ethernet кабел или USB кабел Laplink изискват специални кабели, които трябва да имате предварително.

pcmover-wired-wifi-network

Тогава Вие сте подканени да стартирате PCmover на целевия компютър. Там трябва да се регистрирате преди да можете да продължите и да изберете името на PC-то, след като изберете желания метод за връзка.

Информация за файлове на стария компютър се прехвърлят на новия, което може да отнеме малко време, в зависимост от тяхното количество. Проверките за анализ на всички свързани устройства автоматично и Ви предоставя подробни опции, когато става въпрос за кои файлове ще се прехвърлят и кои не.

pcmover-files

Осигурени са следните опции:

  1. Избор на потребителските акаунти: Изберете кои потребителски акаунти искате да прехвърлите на новия компютър.
  2. Диск за избор: Изберете дискове, които искате да прехвърлите на новия компютър. Това се прави чрез добавяне на устройства като папки на твърдия диск на новия компютър.
  3. Файл филтри: Използвайте ги, за да изключите типове файлове, които не искате да се прехвърлят. Вие може да искате да блокирате временните файлове, например или други по Ваш избор.
  4. Филтри за папки: Блокиране на папки, за да не се прехвърлят на новия компютър.

PCmover Express не Ви предупреждава, на този етап, ако дисковете на новият компютър имат по-малко свободно пространство за съхранение, отколкото е необходимо за прехвърляне на всички данни. Това се случва, след етапа на конфигурацията, не е идеалено за това и може да се наложи да се върнете и да направите корекции, ако изходните файлове надхвърлят свободното място на целевия компютър.

Заключение:

PCmover Express е лесна за използване програма за прехвърляне на файлове от един стар Windows компютър към ново устройство използваюо Windows 8.1 или 10. Програмата има опции, които правят процеса интуитивен, като цяло това е един лесен начин за преместване на файлове между компютри по мрежата без допълнителни усложнения.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

1 response

  1. Thanks for the post. awesome!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *