Android и IFTTT – Автоматизиране на ежедневните задачи

Сподели с приятели:

Вашият смартфон е супер мощна машина, способна да изпълнява множество задачи, които правят живота Ви по-лесен. Но тя също е източва Вашето внимание. Помислете за усилието, необходимо, за да архивирате снимките на които сте тагнати във Facebook във Вашия Dropbox: Вие трябва да намерите снимките, а след това да ги изтеглите (една по една) в галерията на телефона си, а след това да отворите Dropbox приложението, а след това най-накрая, да ги качите в предпочитаната от Вас папка. Пфу! Това е изгубено време и за това ще Ви кажем как да го спестите с Android и IFTTT .

И това не е един единичен случай. Колко време прекарвате за проверка на утрешното време на Вашия смартфон? Или актуализиране на профила си във всичките си профили в социалните медии? Това са вид на скучни повтарящи се задачи, които лесно могат да бъдат автоматизирани с Android и IFTTT, или други подобни приложения (като Trigger или AutomateIt), които Ви позволяват да създадете вериги от прости условни конструкции. С други думи: приложения, които правят работата на мобилното Ви устройство, много по-лесно за вас.

IFTTT Ви позволява да създадете рецепти”, направени от условия и последствия: Ако + Аз правя това + ТОГАВА + направи това. Така че можете да кажете на Вашия смартфон, автоматично да промини яркостта на екрана, когато сте на открито, да заглушите звъненето преди лягане, или дори да получите имейл, когато президентът ратифицира нов закон. И то без усилие. Плюс това, можете да използвате рецепти които вече са направени от други потребители, или да създадете свои собствени.Android и IFTTT

Android и IFTTT

Ето как можете да автоматизирате ежедневните задачи с Вашето Android устройство:

1. Инсталирайте IFTTT, логнете се или се регистрирайте.

2. Докоснете включени рецепти от плъзгача или ги търсете.

3. Докоснете всяка рецепта (или рецепти) които Ви интересуват, прочетете описанието им, ако Ви харесва това, което виждате, го добавете към профила си. Можете също така и да споделите любимите си рецепта.

4. Ако искате да създадете своя собствена рецепта, натиснете бутона плюс в долния десен ъгъл и изберете сред огромна колекция от съвместими приложения с Android и IFTTT.

5. Гледайте как телефонът Ви работи за вас.

800px-Get_it_on_Google_play.svg

Ако искате да разберете повече за IFTTT, оставете коментар или ни изпратете съобщение.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *