Android телефони – Страхотни скрити функции

Сподели с приятели:

Android е почти на върха на пазара на смартфони и всеки ден потребителска база нараства силно. Тези смартфони са се превърнали в част от ежедневието ни и ние ги използваме през повечето време, но ние все още пропускаме възможности за опознаване характеристиките на нашият телефонни. Много Android потребители не знаят много за скритите функции на Android телефоните. Тук ние споделяме една статия с тайни за андроид – трикове и скрити функции на Android телефоните. Различните версии на Android имат различен набор от красиви и готини функции, така че ги пробвайте.


ANDROID телефони

1. Рестартиране на Android телефони

Всички Android устройства замръзват на определено време и няма какво да направите. В случай, че Вашият Android телефон е замръзнал, можете да го рестартирате, вместо да се опитвате да направите нещо друго и само да се изнервите от това. Просто натиснете бутона за включване и изключване +  Бутона за намаляне на звука + Бутона за увеличение на звука едновременно. След като задържите трите бутона едновременно телефона ще се рестартира.

2. Бърз достъп до Google в Android телефони

Ние не можем да си представим нашия свят без интернет и ние всички ще се радваме, ако го до стъпим с едно кликване. Много от Android потребителите не знаят, че Android телефоните имат достъп за търсене в Google само с едно кликване: Натиснете бутона меню и го задръжте за няколко секунди и ще започне търсенето в Google.

3. Отключване на Android телефон с разпознаване на лице

В Jelly Bean версия и KitKat, Android осигурява начин, Вашия Android телефон да бъде отключен с разпознаване на лицето. За да направят още по-сигурно това в Jelly Bean версията е добавен още един слой на защита в при Android телефоните, а именно, че  може да се отключи само когато съответното лице е съчетано когато мигат очите ни. Мигането с очите Ви казва на Android устройството, че човек е жив и това не е опит за отключване на телефона със снимка на дадения човек например. Да активирате това: Отидете в Settings> Security> Lock screen> Face Unlock

4. Получаване на подробна информация за състоянието на телефона

Вие можете да получите най-подробни статистически данни за всички Android телефони, свързани с Вашето устройство като информация за телефона, информация за батерията, статистически данни за употребата и WiFi информация като просто наберете * # * # 4636 # * # * Този удобен USSD дава подробна информация за използването на батерията, проверка DNS, пинг, Applications време час ползване и т.н.

5. Преместване на Android приложения в SD картата

Винаги е по-добре инсталираните на Android приложения да се преместят в SD картата, но ако сте инсталирали приложенията в паметта на телефона трябва да го направите ръчно. Не се притеснявайте! Android телефоните имат начин, можем да преместим нашите приложения в SD картата. Следвайте тези стъпки: Отворете Настройки> Настройки на приложенията> Управление на приложения> Изберете приложението, Вие ще видите опцията “Преместване в SD карта”. (Go to settings > Application settings > Manage application > Select the application, You will see the option “Move to SD card”.)

ANDROID телефони

6. Hard Reset and Factory reset  на Андроид телефони

Android телефонът може да се форматира по два начина:

а) Възстановяване на фабричните настройки: Нулиране, телефонът Ви се форматира до фабрично ниво. Всички настройки ще бъдат по подразбиране и всички вътрешни данни ще бъдат изтрити. Фабричните настройки на телефон наберете следния код от клавиатурата * # * # 7780 # * # *

б) Нулиране: Вторият начин за нулиране на телефон е  * 2767 * 3855 #, това ще изтрие всички данни (включително вътрешни и външни данни дори в SD картата), както и настройките на Android телефонът. Не опитвайте този код за тестване, докато не сте сигурни, че искате да изтриете всичко. Той няма да пита за потвърждение, а направо действа по същество.

7. Контекстно меню в Android телефони

Продължителното натискане на екрана ще Ви покаже допълнителни опции за персонализиране на Android телефоните. Това контекстното меню е донякъде сходно с десния бутон на мишката на компютъра на повечето операционни системи.8. Скрийншоти на Android телефони

Android телефоните предлагат страхотна възможност, можем да “снимаме” екрана. Въпреки това процедурата на заснимане на екрана варира от една Android версия до друга версия. Процедурата за повечето от устройствата е следната: Просто натиснете и задръжте бутона за вкчване и изключване заедно с бутона за намаляне на звука заедно.

9.  Предупреждения за ограничения на данни

Отидете в меню Настройки и изберете опцията “Data Usage”, за да откриете графиката на използваните данни. Ясно е изобразен0 използването на данни в устройството Ви, от всички приложения. Можете да намерите опциите за поставяне на предупреждения за ограничения на данните, определяте цикли за наблюдение на използваните данни и да дадете възможност или да забранявате на използването на данни в устройството си. Използването на мобилни данни има много общо в производителноста на телефона. Устройството има много ключови функции необходими да се следят, така подобрявате живота на батерията на Вашия Android телефон. Дръжте под око и си поиграйте с опциите. Тези съвети ще ви помогнат да увеличите живота на батерията на Вашето устройство със сигурност.10. Вижте известията си, дори и след като сте ги изчистили

Изчиства ли ли сте всичките си известия, без да ги видите? Има един много прост начин да ги видите отново. Отидете в “джаджи” (widgets), натиснете “Настройки бърз достъп” (“settings shortcut”), на началния екран и изберете уведомления (notifications). Сега можете да видите известията на началният екран. Сега го отворете и можете да видите всички нотификации. Пътят е  Джаджи> Настройки бърз достъп> Натификации (Widgets > Settings shortcut > Notifications)

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *