Facebook – “Nearby Friends” какво е и как да го използваме ?

Сподели с приятели:

Facebook пусна приложението “Nearby Friends” за iPhone / Android. Наречен “Близки приятели”(“Nearby Friends”), функцията има за цел да Ви уведомим, когато Вашите Facebook приятели са наблизо до Вашето местоположения.

“Близки приятели” работи, когато Вие и Вашите приятели имат еключена тази функция във Facebook приложението си. Когато натиснете върху Близки приятели, това показва списък на хората, които са в непосредствена близост. Интерфейсът Ви казва колко далеч са те.

nearby-friends-feature

“Близки приятели”не е включен по подразбиране в приложението Facebook, за да се запази неприкосновеността на личния живот. Излишно е да казваме, че можете да изключите тази функция когато пожелаете, ако не искате другите да знаят къде сте били, или ако предпочитате да не получавате известия за приятели, които са наблизо. 

Ето как да изключите функцията “Близки приятели” (“Nearby Friends”) в Facebook:

Отворете Facebook приложението
Докоснете “Още” от менюто (отдолу)
Кликнете “Близки приятели”
Сега, натиснете върху иконата за Настойки

nearby friends

Iзключването на функцията, ефективно предотвратява никой (включително Facebook) от проследяване на местоположението Ви.

Когато (“Nearby Friends”) е включен позволя на Facebook да Ви следи, за да води регистър на местата, на които сте били, наречено е История на местоположенията. Зловещо, звучи за някои от нас. Ако искате да запазите Близки приятели, но има място от където може да изключите проследяването:

Отворете Facebook приложението
Натиснете “Още”, след което върху “Близки приятели” (“Nearby Friends”)
Докоснете иконата за Настройки
Натиснете Настройки за местоположението
Изключите История на местоположенията

Nearby Friends

Близки приятели има интересна опция място и време, където можете да споделите местоположението си за определен срок, с приятел. Това е много полезно, където Вие и Вашият приятел ще се срещнете. По време на срещата, не е нужно да се обадите един на друг, за да разберете: Близки приятели (“Nearby Friends”) ще Ви каже точно къде е приятелят Ви.

Ако имате въпроси може да ги споделите с нас в коментарите по-долу. Ще Ви помогнем да разберете по-добре и в повече детайли, ако е нужно.loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *