Компютърни Съвети & Tрикове които всеки трябва да знае

Сподели с приятели:

Много компютърни потребители биха могли да се смятат за много добри и да отказват да учат нови трикове, но винаги има нови неща, които да се научат, за да ви помогнат да подобрите уменията си. В тази статия ще намерите най-малко едно полезно нещо, което не сте знаели преди. Съвети & Tрикове присства в нашият сайт като отделна категория и ще и отделим нужното внимание за да ви Помогнем.
С помощта на нашите читатели, съставихме някои от най-удобните компютърни трикове от които може да се възползвате в ежедневието си пред компютъра. Крайната ни цел е да ви помогнем да станете по-продуктивни в вашия работен процес и забавленията пред компютъра.

maxresdefault

Общи Съвети & Tрикове

 • “Режим бог”. Папката Windows предлага централизиран контролен панел за всички настройки на операционната система, което го прави лесно за потребителите да настроят всичко от фон на работния плот до създаване на VPN. За да влезете в този режим, създавате нова папка с точно това име (копирайте и го поставете):. God Mode {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Иконата на папката ще се промени в икона на Control Panel, и вие ще бъдете в състояние да промените всички видове настройки. Забележка: Не опитвайте този трик на Windows Vista 64-битова версия, тъй като е известно, че причинява рестартиране на компютъра.
 • Използвайте Problem Steps Recorder. Този удобен инструмент, автоматично записва всички кликвания на мишката и прави скрийншоти за вас. Ако имате нужда от технологична помощ с компютъра си, отидете на Start Menu->Run като нанатиснете Windows бутонът + R, и след това въведете “psr.” Използвайте инструмента и от времето, когато сте готови, можете да изпратите тази информация, спретнато компилирано и автоматично, за да ви помагнат с проблема. Това ще направи процеса на намиране на проблема много по-лесен за хорато които се занимават с вашият проблем, което означава.
 • Намери / Изтрий големи файлове които губят пространство. Удобен инструмент, наречен WinDirStat (Windows Directory Statistic) може да се използва за лесно намиране, кои файлове и папки, заемат най-много място на вашия диск. От там можете да ги изтриете и да освободите “тон” свободно пространство за съхранение. Линк за сваляне

tips-and-tricks

 • Намаляване на броя на програмите, които работят при стартиране. Ако вашият компютър се стартира или работи бавно, за да зареди, това е може би, защото имате твърде много програми, стартирани при стартиране. Намаляването им е лесно и ще направи вашият компютър да стартира осезаемо по-бързо и по-леко при първото зареждане. За промяна на елементите, работещи при стартиране, отидете на Start Menu->Run с помощта на клавишната комбинация Windows клавиша + R и напишете “Msconfig.” Ще се появи малък прозорец, изберете раздела “Startup”. От тук ще можете да изключите многото стартирани програми, които могат да бавят няколко секунди (или минути) от времето на зареждане. (Забележка Windows 8 е преместил тази функционалност до диспечера на задачите). Забележка: Внимавайте какво изключвате, тъй като някои процеси може да са необходими на програмите които използвате или някои драйвери, които сте инсталирали. • Cloud архивиране на важни файлове. Ако работите върху критичен документ за училище, работа, или който и да е друг голям проект, уверете се, че архивирате файловете си не само локално на компютъра. Можете да използвате услуги като Dropbox, Google Drive, или което и да е друго популярното решение за съхранение на облак. Разбира се, можете да хвърляте файловете на флашка или външен хард диск, само за да бъдат в безопасност, но архивиране на облака може да се направи безпроблемно, което е два пъти по-безопасно. Лесно, безплатно и автоматично архивиране на облак може да прочетете ТУК

Набор на текст – трикове

 • Изтриване на цяла дума. Вместо да триете буква по буква, натиснете CTRL + BKSP ще изтриете цялата дума зад курсора. Това прави изтриването на текст по-бързо.
 • Преместване на курсора в началото на следващата или предишната дума. Преместване на курсора ръчно, докато пишете, е чудесен начин да направите работата си по лесна, отколкото е. Придвижване с клавишни комбинации. За да го преместите в началото на предишната дума, използвайте CTRL + стрелка наляво. За да го премести в началото на следващата дума, използвайте CTRL + стрелка надясно. В OS X можете да постигнете същото с помощта на клавиша Option.

Text-Cloud-02

Комбинации от клавиши

 • Копиране само на активния прозорец в клипборда. Обикновено Print Screen бутонът копира целия дисплей (или двата дисплея, ако имате два), ALT + Print Screen копира само текущият прозорец в клипборда.
 • Поправете малките грешки. Знаете ли, че можете да отмените почти всяко действие? CTRL + Z е гореща клавишна комбинация и със сигурност знаете за него вече, обаче, имайте предвид, че не се прилага само за писане. Ако случайно изтриете или преместите файл, можете да натиснете CTRL + Z, за да го върнете където е бил. В Chrome и Firefox можете да затворите таб използвайки CTRL + SHIFT + T.
 • Преминаване през отворените прозорци. Натискането на Alt + TAB ви позволява да преминете през понастоящем отворените прозорци. Това прави превключване назад и напред между работните процеси бързо и безболезнено.
 • Прекъсване на всички процеси. CTRL + ALT + Delete е един от най-често срещаните преките пътища и почти всеки е запознат с това. Най-важното нещо е да се отбележи, че прекъсва всички процеси, включително и този, който забива вашата система.
 • Затваряне на текущата програма. Натиснете ALT + F4 и ще затворите програмата, която се изпълнява в момента. Това е полезно, тъй като той ви спестява време. Хората често използват това като шега и казват да натиснете ALT + F4, за да си репите проблема.
 • Минимизиране на всички прозорци. Понякога имате куп отворени неща, и искате всичко да си отиде, така че можете да отидете директно на работния плот. Просто натиснете Windows бутона+ D  което ще ви спести малко време вместо да натискате на бутона за минимизиране за всеки прозорец. Трябва да се отбележи, че Windows бутона+ M предлага подобна функционалност, но няма обратен вариант, така че Windows + D е по-благоприятен подход.
 • Отваряне на диспечера на задачите. Ако искате да заобиколите прекъсването, което се случва при натискане на CTRL + ALT + DEL и да скочите право към диспечера на задачите, натиснете CTRL + Shift + ESC и ви изстрелва директно където искате.
 • Затваряне на текущия таб докато броузвате.  Натиснете CTRL + W и текущия прозорец ще се затвори. (Не го правете сега, или ще пропусне останалата част от триковете ни! 🙂 ) • По-добър контрол ако използвате няколко монитора. Има няколко полезни клавишни комбинации за контролиране на отворени прозорци на няколко монитора. Натискането на Windows бутонът + клавишите със стрелки, за да преместите прозореца в левия десния край или в центъра на монитора. Алтернативно, Shift + Windows Key + стрелките ще премести прозореца към другият монитор. На последно място, натиснете Windows бутона + P и ще ви позволи бързо да създаде втори дисплей или проектор.

Съвети & Tрикове

Web Browsing Съвети & Tрикове

 • Направо към адресната лента. Има редица начини, да отидете право към адресната лента от всяка точка на браузъра. Натискането на CTRL + L, F6, и ALT + D и без да движите мишката ще ви заведат право в целта.
 • Върнете затворен таб. Това е супер полезно. Случвало ли ви се е случайно да затворите таб? Просто натиснете CTRL + Shift + T, за да го отворите отново. Най-скоро затвореният таб ще се отвори от самосебе си.
 • Използвайте лично сърфиране. Не се налага да използвате бисквитките и историята, за да записват вашите дейности. Натискането на CTRL + Shift + N ще постави началото на нов самостоятелен таб в Chrome, CTRL + Shift + P ще го направи във Firefox и Internet Explorer. Така никой няма да разбере какво сте гледали в интернет.

 
loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *