Какъв е смисълът на Snapchat и как работи?

Сподели с приятели:

Вероятно сте чували за Snapchat. Това е най-популярното мобилното приложение, което ви позволява да изпращате видеоклипове и снимки, и двете от които ще се самоунищожат след няколко секунди след като човек ги прегледа.
Snapchat е също приложение за забавни съобщения. Можете да направите снимка или видео с него, след това да добавите надпис или да надраскате нещо и да го изпратите на приятел. Освен това, можете да го добавите към вашата “история”, 24-часова колекция от снимки и видеоклипове, които се излъчват на света или за вашите последователи.
Тези неща са част от различните функции на Snapchat. В същността си, Snapchat се използва за изпращане на снимки и видео – наречени щракане – на приятели. Вашите приятели могат да виждат снимките до 10 секунди, а след това те изчезват. Макар че е супер и елегантен, много хора все още са объркани от Snapchat.
Може би не могат да разберат защо някой би искате да изпрати кратки снимки или видеоклипове на приятели, особено ако те не могат да бъдат запазени. Е, те могат да бъдат “спасени”, защото Snapchat предлага повече, от това, което виждате на пръв поглед.
Ако искате да научите всичко за Snapchat и как той работи, продължавайте да четете.

snapchat

Какво е Snapchat?

Snapchat е фото и видео съобщения. Той стартира през 2011 година.
Snapchat е уникален с това, че всички снимки и видеоклипове са с продължителност само един кратък период от време, преди да изчезнат завинаги. Към май 2014 г. потребителите на приложението са изпращали 700 милиона щраквания на ден.
По това време Facebook иска да купи Snapchat за $ 3 млрд. Един от  съоснователите на приложението обаче се отказа от пари в брой и не иска да продава. По-късно Facebook стартира подобно приложение което не успя да се наложи на пазара за приложения.

Кой използва Snapchat?

Всеки използва Snapchat. Но е по скоро насочен към тийнейджъри.
Snapchat е най-вече хит сред тийнейджърите, а след това всички останали. Ние можем да дадем дълго обяснение, за да опишем как социалните медии и приложенията се развиват, за да отговарят на съвременните тенденции и интересите на активните потребители по целия свят, но просто ще споделям клипче за тези от вас които са по-заинтересовани.
(Клипчето е направено от Кейси Нейстат, популярна личност YouTube.)
Видеото не само дава забавен и кратък преглед на Snapchat, но също така предоставя един интересен поглед към това, защо е толкова популярен Snapchat, в този момент, особено сред тийнейджърите.
Snapchat: Как работи?

Ние ще бъдем първите, които признават, че Snapchat е толкова прост, че е почти объркващо.

Основния екран на приложението фотоапарат и може леко да се шокирате, странно е да се движите наоколо. Опитайте се да запазите спокойствие обаче и продължавайте да четете, за да научите как точно работи Snapchat.

Основен екран

Първото нещо: Изтеглете Snapchat (безплатно е!) и създайте акаунт с потребителското си име. След като това, приложението винаги ще се отвори и ще се покаже камерата. Екранът на камерата служи като основен екран.

Горния ляв ъгъл има икона на светкавица, в горния десен ъгъл има бутон за камерата за превключване между предна и задна камера.На дъното на екрана на камерата има голям кръг бутон за правене на снимки и видеоклипове (известен още като SNAP). Задръжте бутона на камерата, за да записвате видео със звук, или натиснете бутона на камерата, за да направите снимка.В долния ляв ъгъл на главния екран е квадратна икона, непрочетените ви “съобщения”, които ви очакват.В долния десен ъгъл ще се появи икона на три реда (или “+”, ако имате истории от последователи на разположение).

snapchat-stock-0973.0.0

Добавяне на Контакти

Плъзнете надолу, докато сте на основния екран, за да добавите контакти. Ще покаже икона на зъбно колело в горния десен ъгъл за достъп до настройките, но преди всичко екрана на контактите ви позволява да видите кой ви е добавил, да намерите приятели, за да ги добавите и разглеждате всички приятели. Ще видите и името си до Snapchat логото. Говорейки за това лого, натиснете го, за да добавите ваша снимка.Ако искате да пропуснете всичко това, плъзнете от дъното на екрана нагоре.

Snaps

Докато сте на основния екран, натиснете бутона за правене на снимка или задръжте за запис на видео. След като сте готови, визуализация на екрана ще ви покаже опции за персонализиране, за регулиране на дължината на време за показване, изпращане на модула, и повече.

Екранът за преглед има икона на X в горния ляв ъгъл. Докоснете тази икона, за да се върнете към основния екран. Ако докоснете иконата за персонализиране, която прилича на молив, в горния десен ъгъл, ще получите опции за оправяне на Snap-ът ви.

Просто използвайте пръста си, за да изберете цвят или чертеж каквото си искате. Можете също така да докоснете някъде на екрана за преглед, за да получите достъп до клавиатура и да добавите текст. Можете също така да плъзнете от ляво или дясно на екрана за преглед, за да добавите различни филтри, местоположението си, текущото време, текущата температура, скоростта с която се движите и още други опции. Има и такива, които просто променят цвета и външния вид на снимката или видеото. Когато всичко е готово,  ще видите икона в долния ляв ъгъл на екрана. Тя трябва да е кръг с номер в него. Цифрата представлява колко секунди получателят ще вижда снимаката или видеото ви. Докоснете тази икона, за да коригирате дължината на времето от 1 секунда до 10 секунди. В непосредствена близост е икона за сваляне. Ако я изберете, ще изтеглите снимката или видеото във вашето устройство. Следващата иконата в долната част на екрана на камерата е за истории, но ще поясним след малко.
Изпращане

Ние все още не сме обсъждали иконата със стрелка в долния десен ъгъл. Докоснете, за да изпратите на приятел. Трябва да се отвори екран с приятелите ви. Изберете получатели. След като сте готови, изпратете чрез докосване на иконата със стрелка, която се е появила.

Snapbacks преглед на вашитe получени “съобщения”

За да видите вашите непрочетени съобщения, отидете на екрана на главното меню и изберете номерираната икона в долния ляв ъгъл. Просто докоснете съобщението за да го видите, за ограничен период от време. Помнете: Snaps ще изчезне.
Така че, бъдете готови да направите screenshot (знаете ли как да направите screenshot на вашето мобилно устройство? кажете ни в коментарите на статията по-долу), ако искате (макар че получателят ще бъде уведомен, ако го направите). Можете също така да получите безплатни ежедневни повторения, за да го видите отново, ако вече сте използвали едно ежедневно преиграване, можете да закупите допълнителни повторения, като натиснете и задръжте върху модула.
403b85007f812eade9d0b0613c473ada

Изпращане на Stories (истории)

Съществува в продължение на 24 часа и се излъчва за всички ваши последователи. Бутонът за истории се намира в непосредствена близост до иконата за изтегляне. Ако изпращате история, вашите последователи ще бъдат в състояние да я видят неограничен брой пъти в рамките на един ден. Ще видите кой е разглеждал историята ви.

Ако имате въпроси или искате да знаете повече за SnapChat, свържете се с нас и ние ще ви помогнем или ще напишем статия специално за вас. Надяваме се тази статия да ви е била полезна. Споделете с нас в коментарите по-долу колко от вас използват Snapchat ?

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *