HP Elite x3 – Преглед

Сподели с приятели:

Windows беше представен много малко като операционна система на Mobile World Congress тази година, но HP представи мобилната операционна система на Microsoft с HP X3 Elite.

Напоследък има много  5.7 инча телефони, които са действително големите, но X3 Elite ще промени мнението ви. Това нещо е наистина огромно. Дисплеят е 6 инча и заема по-голямата фронтална част от телефона, другото нещо във фронталната част са металните решетки за говорителите. Ще се наложи да използвате и двете си ръце за да достигнете всяка част на дисплея.
Високоговорителите са B & O. С резолюция от 2K, все още получавате супер картина на 6-те инча, екранът е OLED, също така филмите и снимките изглеждат фантастично.
hp-elite-x3-2

Характеристики

Като се има предвид, че HP Elite X3 иска да бъде нещо повече от една слушалка, не би трябвало да е голяма изненада, че устройството е доста натоварено под капака. В X3 Elite в момента е проектиран да бъде най-мощният Windows телефон на пазара. Windows 10 Mobile се захранва от най-новия чипсет на Qualcomm е на 2.15GHz Snapdragon 820 процесора. Устройството също така разполага с Qualcomm Adreno 530 GPU (интегриран в чипсета на Snapdragon 820), 4GB DDR4 RAM, и голяма 4,150mAh батерия. Устройството има конектор USB тип C, заедно с 64GB памет за съхранение и може да се разшири до 2TB чрез микроSD карта.
Освен това екрана е защитен от Gorilla Glass 4, което помага да се предпази от драскотини и удари, укрепване на вече впечатляващото ниво на издръжливост.
The Elite X3 предлага солидна възможности за заснемане на изображения с задната 16MP камера. В предната част на устройството също има  8MP камера, може да заснемете две изображения едновременно и да ги комбинирате, за създаване на HDR изображение. HP Elite X3 може да се похвали с няколко функции за сигурност, включително и скенер за пръстови отпечатъци и ирисов скенер върху предната част на устройството.

hp-elite-x3-3

Телефон, Desktop, НЕ Това е HP Elite X3

x3 има PC режим, докато Elite X3 е твърдо телефон сам по себе си, същностната характеристика на това устройство е способността да се трансформират безпроблемно между телефон и компютър. HP се опитва да се справи с този херкулесов подвиг с помощта на Continuum, функция на Windows 10, която позволява на Windows смартфони да се включват в дисплей и да функционират като компютър Windows с клавиатура и функционална мишката.
Това е привлекателна идея, перспективата да имате вашите запазени данни и вашите файлове през цялото време на едно единствено устройство, но има и няколко притеснения. Най-важните от които са, че Continuum не позволява смартфони да работят с десктоп приложения. За щастие HP има решение, компанията е изградила софтуер за изпълнение на приложения от облака. За съжаление тази функционалност ще трябва да бъде инсталиран от човек който разбира, това не е устройство за средния потребител, а изцяло бизнес телефон.
Истината е, че X3 на HP Elite е все още на ниво да се докаже за концепцията. Компанията продължава да работи върху аспекта на софтуер за стрийминг, което несъмнено ще играе голяма роля. Въпреки това, от малкото, което видяхме, използвайки Continuum да превключвате между смартфони и настолен режима е доста готино и безпроблемно.
HP планира да продава аксесоари заедно с X3 Elite, които да направят прехода между телефона и компютъра още по-лесен. Desk Dock е компактен хром док с малка колекция от два USB порта, един USB-C, DisplayPort и Ethernet конектор да предоставят на потребителите цялата свързаност очаквана от бизнес-клас телефон. И клавиатурата и мишката, прикрепени към докинга работят без проблеми, те са отзивчиви, без осезаемо забавяне. Все пак, това, което впечатлява най-много е колко бързо и лесно е да се закачи телефона към режим на Десктоп компютър. В рамките на секунди от включване на устройството в дока и вече работи.
x3 laptopIn допълнение, по същество е издълбан лаптоп, наречен Mobile Extender. Аксесоарът е всъщност един празен лаптоп, тъй като няма никакви компютърни компоненти сам по себе си, което означава, че лаптопът е функционален само когато вържете към него HP Elite X3, който може да бъде активиран чрез Miracast и WiGig технологии. Има дисплей 12,5-инчов 1080p, физическа клавиатура с пад.

HP_Elite_x3_soll_PC_und_Notebook_obsolet_machen-Windows_10_an_Bord-Story-497305_630x356px_338bab4e01dec0c4ef1a607385b54527__unbenannt_1_jpg

Чудесна идея, но реалистична ли е ?

x3 и докинг. Това не е първият път,в който една компания се опитва да изнесе телефон, който може да се замени с компютър, но Elite X3 е амбициозна идея, може да има голям успех, отколкото който и да е от тези предишни неуспехи. С Continuum и свой собствен набор от виртуални приложения, HP може да са намерили един от най-убедителни причини за бизнес потребители да обмислят преминаването към Windows телефонът. Въпреки това, все още има редица въпроси, които трябва да бъдат решени преди HP да направи това реалност. Първото съществено нещо е, че Windows понастоящем се намира на трето място в пазара зад Apple, и Android сред разработчиците. Пазарът на приложение е малък в сравнение с конкурентите.
Вторият и може би по-важен въпрос е дали Elite X3 е достатъчно мощен, за да се справи пълен работен ден като PC? Няма съмнение, че X3 е невероятно мощен за мобилен телефон, но как Qualcomm Snapdragon 820 ще се справи? Разбира се HP ще виртуализира много софтуер, който трябва да помогне да се компенсират някои неща от натовареността, но докато не видим някои критерии и в реални условия на X3 трябва да бъдем леко скептични.
 

 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...