iPhone SE – новини и функции

Сподели с приятели:

Вече можете да поръчате предварително iPhone SE от няколко различни мобилни операторa, естествено от чуждестранни такива, за българските трябва да почакаме още малко. Ако поръчате преди излизането ще получите телефона на 31 март.

iPhone SE застава редом с 4.7-инчовият iPhone 6S и 5.5-инчовият iPhone 6S Плюс, давайки на потребителите три размера на еднакви по характеристика мобилни телефони, за да изберете от три различни ценови равнища. Ето че размерът има значение.

Нито един от размерите не е особено евтин, но поне има по-достъпна опция, за тези от вас които не могат да си позволят iPhone6 и iPhone 6 plus, благодарение на iPhone SE.

Първо обаче, ние сме сигурни, че се чудите какво означава “SE”. Не, това не е “Small Edition”, “Second Edition” или “Suitably Expensive” – в действителност означава “Special Edition” (Специално Издание), което беше потвърдено от Фил Шилер след старта на събитието на Apple._4_inch_iPhone

iPhone SE дизайн

iPhone SE е идентичен с iPhone 5S. Това означава, че има метална конструкция, хоум бутон с Touch ID.

Мерките са 123,8 мм х 58.6 мм х 7,6 мм, същите като на iPhone 5S, 113 грама и  3.5мм жак за слушалки, Lightning конектор порт и говорител които се намират на дъното на телефона.

Камерата на гърба е на едно ниво с тялото, а не изпъкнала навън като при  по-големите си братя. iPhone SE е малко по-дебел от 6S и 6S плюс, което означава, че Apple са имали малко повече пространство, да сложат 12MP iSight камера.

По отношение на цветовете, има четиривъзможности за iPhone SE: сребро, злато, сиво и розово злато.

iPhone SE дисплей

iPhone SE има 4-инчов Retina дисплей, което го прави идеален за почитателите на по-малки телефони. Резолюцията остава 1136 x 640, която е същата като на iPhone 5S, с плътност на пикселите 326ppi.

Но няма 3D Touch,  за сега тази функция е достъпна само за потребителине на iPhone 6S и 6S plus.

iPhone SE

iPhone SE мощност

В iPhone SE ще намерите Apple A9 процесор и M9 копроцесор за движение –  които са едни и същи както в в iPhone 6S и 6S Плюс.

Това прави iPhone SE 30% по-бърз от iPhone 5S, така че, ако търсите да скочи от един стар 4-инчов iPhone към нов, вие със сигурност ще забележите разликата.

Apple никога не разкрива колко RAM имат телефоните им, но според Antutu в iPhone SE има 2 GB оперативна памет – това го поставя наравно с iPhone 6S и 6S plus.

iPhone SE операционна система

Без изненади, iPhone SE ще работи с IOS 9.3 – най-новата операционна система на Apple, която стартира в същото време както и  телефона. В iOS9.3 има подобрения в Бележникът, новините, музиката и Apple здравеопазване, плюс въвеждането на нова функция Night Shift.

Night Shift автоматично регулира температурата на екрана през нощта, което прави екрана по-топъл, може да ви помогне да спите по-добре, ако гледате вашия iPhone.

iphone-5se-2

iPhone SE камера

Отново, iPhone SE си прилича с двата текущи флагмана на Apple, ще намерите 12MP iSight камера на този нов iPhone, който включва Живи снимки, Focus пиксели, 4K видео и тонална светкавица.

Междувременно отпред има 1,2 мегапикселова камера за вашите селфита и FaceTime разговори. Това е леко разочарование пред iPhone 6S и 6S Плюс които имат 5MP предни камери.

iPhone SE цена

iPhone SE започва от $ 399 за 16GB модел, докато вариантът  с 64GB ще ви струва $ 499. Това го прави по-евтин, отколкото 6S и 6  плюс. За сега няма данни кога точно телефонът ще е наличен в България и каква точно цена ще има, но се надяваме да не е много по скъп от цените в щатите.loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *