8 съвета за по-издръжлива батерия на телефона

Сподели с приятели:

Зареждате телефона си всяка вечер? Ние предлагаме няколко прости съвета и трика, които можете да използвате, за да направите батерията на телефона си да издържи по-дълго. Дори през 2016 г., е трудно батерията ви да издържа по-дълго от 24 часа без зареждане. По-добра технология за батериите все още не е измислена.

За съжаление, вие никога няма да можете да използвате смартфон си една седмица без зареждане, тъй като тези големи, ярки екрани, заедно с Wi-Fi, Bluetooth, GPS и 3G просто стопяват енергията от батерията ви. Въпреки това, като следвате нашите съвети и направите няколко промени в настройките на телефона си (и може би дори да промените начина, по който използвате телефона си) би трябвало да можете да удължите живота на батерията.1. Яркостта на екрана

Обичате големият, цветен дисплей на вашия смартфон, но точно той е смъртен враг на батерията. Повече от всеки друг компонент на вашия телефон, дисплеят консумира от животът на батерията с опустошителни темпове. Повечето телефони включват функцията “автоматична яркост”, която автоматично настройва яркостта на екрана, за да отговарят на нивата на осветеност около вас.
Този режим използва по-малко енергия, отколкото постоянно да сте при пълна яркост, разбира се, но вие ще получите още по-добри резултати чрез промяна на яркостта на екрана до най-ниската настройка, при която можете да виждате нормално екрана си. След тази настройка ще удължите животът на батерията драстично.

battery

2. Изключване на екрана

Под менюто за настройките на дисплея на телефона ви, трябва да намерите надпис “Screen Timeout” . (На iPhone, потърсете Auto-Lock в менюто Общи настройки.) Тази настройка контролира колко дълго екрана на телефона да свети след получаване на нотификация.
Всяка секунда е ценна тук, така че определете си таймаут за най-краткото наличното време. На повечето Android телефони, минимумът е 15 секунди. Ако екранът в момента е настроен на 2 минути, помислите за намаляване на тази цифра до 30 секунди или по-малко. На iPhone, минималното може да е 1 минута.

3. Изключете Bluetooth

Без значение колко много обичате, да използвате Bluetooth с вашите слушалки, безжичен високоговорител, Bluetooth-ът е друг смъртен враг на батерията ви. Когато не сте в колата или когато не слушате музика безжично, изключете Bluetooth-а. По този начин, можете да добавите един час към живота на батерията на телефона ви.

батерия на телефона

4. Изключете Wifi за по-добра батерия на телефона

Както с Bluetooth, включеният Wi-Fi на телефона е сериозно източва батерията. Въпреки, че от време на време трябва да използвате WiFi вкуъщи или офиса, а не 3G или 4G за достъп до интернет има голям смисъл да се остави Wi-Fi, но когато сте навън го изключете задължително. Направете това за по-зидръжлива батерия на телефона.5. Услугите за местоположение и GPS

Друга голяма издънка на батерията са приложения, използващи GPS, Wi-Fi и мобилни данни за мониторинг на вашето местоположение. Като потребител, можете да отмените достъпа на приложението до услуги за местоположение или да зададете нива (в Android), за да се определи колко енергия, да използват. В Settings> Location, можете да изберете висока точност, когато имате нужда от него, или да спестявате батерията, когато не ви трябва местоположението ви.

6. Не оставяйте приложения във фонов режим

Мултитаскинг – способността да има включено повече от едно приложение в даден момент – е мощна функция на смартфоните. В същото време може да изгори много енергия, защото всяко приложение, което работи използва дял от цикъла на процесора на телефона.
Някои приложения са особено тежки за живота на батерията. Например, Facebook потвърди, че приложението за IOS може да бъде виновно за значителна консумацията на батерията, и се работи по корекция. Със спирането на приложения, които не използвате, можете драстично да се намали натоварването на CPU и ограничаване на консумацията на енергия.

7. Не използвайте вибрация

За съжаление, вибрациата използва много повече енергия, отколкото тонът на звънене. В края на краищата, звъненето, трябва само да захрани една малка мембрана на телефона ви. За разлика от звъненето, вибриращото моторче върти малка тежест, за да завибрира целият телефон. Този процес отнема много по-голяма мощност.

KXBtAo7

8. Изключете несъществените известия

Изглежда, че почти всеки ап търси Интернет за актуализации, новини, съобщения и друга информация. Светва екрана за да покаже съобщенията, LED лампичката мига, или прави всичко по-горе. Всички тези неща консумират от батерията на телефона.
Може би не искате да изключите известията за нови текстови съобщения или пропуснати повиквания, но изключване излишни уведомления, ще помогне на вашата батерия да продължи малко по-дълго, и ще премахнете безсмислени отвличащи вниманието известия.loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *