Как да подготвим своя телефон или таблет за продажба

Сподели с приятели:

Купили сте си нов телефон или таблет и искате да продадете старото си мобилно устройство? Направете го по правилния начин, за да намалите риска, личните ви данни да попаднат в неподходящи ръце.

Не забравяйте, че няма метод освен физическото унищожаване на устройството и неговото съхранение което да е на 100% безопасен – данните все още могат да бъдат възстановени с правилните инструменти след продажба.
Тези съвети са за трите основни мобилни операционни системи, но ако имате по-стар телефон или различна от тези операционни системи, проверете за пълни подробности, как да изтриете всичко от устройството.

Преди всичко:

  • Създаване на резервни копия на всички данни (архивиране), включително контактите.
  • Не забравяйте да извадите SIM картата и всяка външна памет като микро карта SD карта.
  • Излезте от услуги като електронна поща и социални медии.
  • Изтрийте всичко от SD картата, ако не планирате да използвате картата в ново устройство.
  • Дръжте серийния номер на телефона или таблета на файл за всеки случай.

Android

android_logo

Най-простият начин да изтриете всичко от Android устройство е да възстановите фабричните настройки.

За да извършите възстановяване на фабричните настройки, следвайте тези стъпки:

Стъпка 1: Преди да възстановите вашия Android телефон или таблет, вижте опции за създаване на резервно копие на вашите данни.

Стъпка 2: На мобилното си устройство, отворете “настройки”.

Стъпка 3: Под “Personal” натиснете “Backup & Reset”. Може да се наложи да въведете ваш, ПИН код или парола.

Стъпка 4: Под “Personal data,” натиснете върху “Factory data reset”.

Стъпка 5: Прочетете информацията на екрана и след това натиснете “Reset phone”.

Стъпка 6: Ако имате заключване на екрана, ще трябва да въведете своя PIN или парола.

Стъпка 7: Когато се покаже съобщение натиснете “Erase everything” за да изтрие всички данни от вътрешната памет на устройството ви.

Стъпка 8: Когато вашето устройство завърши изтриването, изберете опцията за рестартиране на устройството и сте готови за продажба.


iOS

ios-logo

 

Apple устройствата, които поддържат IOS 5 или по-нови версии включват хардуерно криптиране, когато зададете парола. Ако изтриете всичко използвайки метода по-долу, ще премахнете абсолютно всичко правилно.

Стъпка 1: Преди да започнете процеса за промяна, не забравяйте да изключите всички услуги, като се започне с Find My iPhone. Направете това, като се отидете в Settings> iCloud> Find My iPhone. Въведете Вашето Apple ID и парола при поискване.

Стъпка 2: Излезте от iCloud напълно. Settings> iCloud и намери Изход в долната част на страницата. За IOS 7 устройства, изберете Изтриване на профила.

Ако изтриете всички данни ръчно, без да влизате в iCloud, също така ще изтриете съдържанието от iCloud, което е нещо, което определено не искате.

Стъпка 3: Изключете и излезте от други услуги, включително iMessage и Apple ID.

За iMessage, отидете в Settings> Messages> превключвате опцията iMessage. За вашия Apple ID, отидете в Settings> iTunes & App Store> докоснете Apple ID имейл адрес и след това Изход.

За допълнително спокойствие може също да искате да излезете индивидуално от всякакви други свързани услуги и приложения, като например Facebook или Twitter.

Стъпка 4: Стартирайте процеса на изтриване. Отидете на Settings> General> Reset> Erase All Content и Settings. Потвърдете избора.

Стъпка 5: Ако сте се регистрирали вашето устройство в Apple със своя сериен номер, го премахнете от профила, като влезете с вашия Apple ID в supportprofile.apple.com

Windows

продажба

Windows Phone предлага криптиране само за бизнес клиенти. Най-лесният начин да се изтриете с Windows Phone 7, 8 или 8.1 устройство е да възстановите фабричните настройки, така ще имате чиста продажба на телефона си.

Стъпка 1: Отворете Settings от основния списък с приложения. Намерете “About” и след това натиснете Reset на Вашият телефон.

Стъпка 2: Потвърждаване на действието и след това изчакайте телефонът да изтрие всичко.

Стъпка 3: Свържете телефона с компютър и отворете My Computer. Ако използвате Mac, изтеглете приложението Phone Windows. Намери телефона, който трябва да се появи като преносимо устройство, и го отворете.

Стъпка 4: Заредете фиктивни данни на телефона чрез плъзгане и пускане от друга папка. Не използвайте вашите лични снимки или документи тук; вместо това изберете файлове, които съдържат метаданни, които не могат да бъдат проследени обратно до вас, като например видео или музикални файлове. Опитайте запълване на телефона с най-много фалшиви данни, ако е възможно.

Стъпка 5: нулиране на телефона отново със същия метод, както в стъпка 1. Повторете фиктивните данните  още няколко пъти, за да гарантират, че всички първоначални данни са презаписани.

Стъпка 6: Извършване на последно нулиране.

Влезте в своя акаунт в Microsoft в account.microsoft.com и под Devices, кликнете на телефона който сте изтрили току що. След това премахнете устройството от вашия акаунт.

 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *