iPhone7 и iPhone7 plus – Заслужава ли си ? [Видео]

Сподели с приятели:

Дълго очакваният iPhone7.  Няколко месеца по-късно, най-новият телефон на Apple е вече факт в цялата страна и хората няма нужда да чакат със седмици, за да го получат. Но заслужава ли си наистина и не е ли по-добре да изчакаме до септември 2017?

iPhone7 и iPhone7 + са най-доброто, което създателят на умния телефон може да даде на пазара. И двата телефона тази година идват в 5 цвята с по-големи капацитети за запазване на данни – 32, 128 и 256 GB.
Дизайнът

Дизайнът е базиран на предходните два модела, като се виждат промени в лентите на антените, както и съвсем лека промяна алуминиевата сплав.

Най-големият iPhone е с поносими размери за джоб, ако не е поставен в голям калъф разбира се и ако ръцете ви не са прекалено малки.

Тази година екрана е още по-добър и по-ярък от предходната запазвайки стандартните размери и при двата модела – 4.7 и 5.5 инча.

Новото при седмицата е че и двата и варианта са с рейтинг IP67 за прахо и водоустойчивост. Това означава, че може да ги потапяте в до 1 метър дълбочина без да имате никакви проблеми или пък просто да се къпете с тях.

При iPhone-те процесора и параметрите нямат особено значение, но все пак ще споменем, че новите телефони са и с нов 64 битов чип А10, подпомаган с М10 копроцесор за движение. Имайки предвид, че старата версия на iPhone 6s и 6s+ все още води класацията са бързина и скорост при смартфоните, излишно е да споменаваме че седмицата е отчетен като най-бързият телефон за 2016 година.

Камерата

Камерата на iPhone7 е отново лидер измежду всичко, което се предлага до момента на пазара, като най-вече се конкурира с камерата на Google Pixel и Samsung Galaxy S7. По-голямата версия на седмицата идва за първи път с двойна камера. И двата сензора са 12MP, като едната леща е широко ъгълна а другата е телефото, съответно с бленда на широко ъгълната 1.8 а на оптичната 2.8. Комбинирано двете лещи могат да ви дават 2x оптичен зуум или пък да се възползвате от може би най-добрата опция за портретни снимки. Минусът е, че по-малкия вариант на iPhone 7 не предлага двойната камера а запазва широко ъгълната леща като основна такава. И двата апарата могат да снимат 4к видео в 30 кадъра в секунда, както и full HD 1080p до 60 кадъра в секунда, което е страхотно ако искате да правите забавни кадри със забавено движение. Предната камера и на двата апарата е 7MB, като за първи път може да снима full HD 1080p видео. Идеална е и за селфита.

Ново при iPhone7 е и Touch ID сензор бутона типичен за всеки iPhone. Този бутон вече не е физически такъв, който може да се натиска, а е сензор, който емулира натискате чрез вибрация. Макар и странно в началото, ден два след ползване ще осъзнаете колко по-бързо и динамично работи от нормалния бутон. Сензорът за отпечатък също е подобрен и отчита невероятно бързо.

Финал

Като финал, само ще споменем липсата на 3.5мм жак за слушалки, като оставим на вас да си прецените до колко ви е проблем. Имайте предвид, че в комплекта на всеки телефон има преходник от Lightning port към стерео жак, както и новите слушалки в кутията идват изцяло с дигиталното качество на Lightning port. Но въпреки това, ако сте човек, който притежава голяма гама от слушалки с 3.5мм аналогов жак, или пък често искате да слушате музика и да си зареждате телефона едновременно, възможно е да не останете особено доволен или да се наложи да се ориентирате към изцяло bluetooth решение за слушане на музика.
След всичката тази информация, остава въпроса – заслужава ли си новият iPhone7 ?

Ако притежавате iPhone 6s или 6s+, по-скоро не, защото всички описани детайли за вас ще бъдат по-скоро минимални ъпгрейди и за вас ще е по-добре да изчакате до след средата на 2017, защото тогава новият iPhone ще бъде 10 годишен юбилей на компанията и ако се уповаваме на източници, които са познавали в своите предсказания, то новият iPhone би бил най-добрият и иновативен шедьовър на Apple.

Ако обаче идвате от по-стара версия на iPhone или пък от изцяло друг вид телефон, iPhone7 и iPhone7 + ще ви изненада и зарадва страшно много. Единствено имайте предвид, че все още нито един iPhone не идва с превод на български на операционната система.

Ако ви е харесало това видео, оставате коментар относно следващият продукт, който искате да Ви презентираме.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *