Google maps следи всяко Ваше движение, ето и доказателството

Сподели с приятели:

Google maps история  – или как ни следят

Напоследък много важна информация се използва на модерни технологии. Ние от Pomagai.com, смятаме, че всеки има право да знае за това, така че решихме да го споделим с Вас.
Спомняте ли си този момент във филма Специален доклад, когато Том Круз се опитва да се скрие, но не успява, защото навсякъде, където отиде ретината сканиращи устройства го проследяват и намират, а след това всичко се връща в централната база данни? Е, оказва се, Google се прави нещо подобно, дори и в този момент.
Да, точно така – компанията проследява потребителите на смартфони навсякъде където и да отидат. Има програма, която Ви следи на картата и отбелязва, къде е даден човек и къде е бил.
ces 2017
google maps история

Не ни ли вярвате? Е, ние имаме и доказателство, ако не сте убедени. Просто влезте в със същият Google акаунт, който използвате на Вашия смартфон и отворете този линк. Ще можете да видите записите, къде сте бил от първия ден на текущия месец.
Още по-невероятно, без значение какви настройки използвате, Вашата информация все още се събира и съхранява някъде от Google.
Добрата новина е, че можете да се намали степента, до която Ви проследява, като се придържате към процедурата по-долу. Просто следвайте стъпките. Не забравяйте да споделяте тази информация с приятели, семейство и всичките Ви познати. Нека и те разберът за това!

Как да деактивираме проследяванета от Google

За да проверите дали проследяването е активирано в профила Ви, отидете на Maps Location History в приложението Google Maps и щракнете върху иконата  която прилича на “Зъбно колело”, за да получите достъп до настройките си историята.
Можете да забраните или разрешите услугата от това меню. Деактивирането на историята на местоположението Ви, обаче, не премахва миналата история.
Ако искате да изтриете местата от Google Maps, на които сте били за последните 30 дни, първо се върнете към страницатаMaps Location History. Периодът за време, по подразбиране показва историята на местоположенията за текущия ден, така че не можете да видите всички места на които сте били. Използвайте падащото меню под календара в ляво, за да се покаже Вашата история за срок от 30 дни.
След това, ще видите всички точки, където сте били на картата. По-долу в календара, ще видите опция за изтриване на историята за този период от време, който сте избрали и може да изтриете цялата история.

 
loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *