Kак да възстановим фабричните настройки на iOS устройство – iPhone или iPad

Сподели с приятели:

iPhone или iPad който е забил ?

Преди да пристъпим към как да възстановим фабричните настройки на iOS ще обсъдим как да рестартираме iOS.

Който и специалист да питате, какво да правите ако телефонът Ви е забил, първото нещо което той ще Ви каже е – Опитахте ли да го изключите и включите отново? Да знаем, че най-вероятно сте чували за много такива “специалисти”, но при такива положения те имат право и е хубаво да рестартираме телефонът си.

Съвременните електронни устройства са много сложни, и могат да влязат в “объркано” състояние от време на време. Рестартирането може да изчисти внезапни проблеми, които са причинили проблемите на устройството. Не винаги рестартирането на устройството върши работа, но ще се изненадате, колко често това върши работа.

Как да рестартирате iPhone  или iPad ?

Ако вашият iPhone или IPAD е “зависнал” (забил), или сте го изключили и не иска да се включва отново, не всичко е загубено. Има една особеност на IOS устройства, която може да бъде използвана, когато телефонът не работи в нормален режим. За щастие е много лесно да се направи, и не е нужно да използвате нищо освен два пръста и около двадесет секунди.
За да рестартирате iPhone или IPAD задръжте натиснат бутона Home (този на предната част на iPhone или IPAD) и в същото време трябва да задържите бутона за включване/изключване, докато видите логото на Apple на екрана. След това можете да пуснете бутоните и оставете устройството да завърши своя рестарт. Лесно е нали ?

Как да рестартирате iPhone7  или iPhone7 plus ?

За разлика от другите модели iPhone, на iPhone 7 няма физически бутон Home (този на предната част на iPhone), така че няма как да следвате ръководството по-горе за новото поколение iPhone. Все пак, ако се сблъскате с проблеми в които се налага рестартиране по трудният начин, ето какво да правите:
Натиснете клавиша за включване/изключване от дясната страна на телефона, като същевременно натиснете и задържите клавиша за намаляване на звука от лявата страна на iPhone 7.
След натискането на тези два бутона за кратко време, вашият iPhone7 ще се изключи и Вие скоро ще видите логото на Apple на дисплея.

Как да възстановите фабричните настройки на iOS

Ако искате да възстановите фабричните настройки, ние Ви препоръчваме първо да направите един архив на телефонът си. Възстановяването на фабричните настройки, ще унищожи напълно всичко от вашето устройство.

Възстановяване на фабричните настройки може да помогне за разрешаване на проблеми с вашия iPhone или IPAD, но също така може да ви се наложи ако искате за изтриете всичко от Вашия iPhone или IPAD преди да го продадете, или да го прехвърлите върху друг член от семейството или приятел.

При продажба на iPhone или IPAD, е абсолютно необходимо да върнете фабричните настройки на iOS, съхранени върху него. Ако не, ако не случите на купувач може да получи достъп до Вашите социални медийни профили, Вашата финансова информация и дори Вашите лични снимки и видео клипове.

За щастие е много лесно да изтриете напълно всичко от iPad или iPhone. Просто следвайте стъпките в тази статия и Вашата сигурност на данни ще бъде гарантирана.

Ето как става:

За да възстановите фабричните настройки на Вашия iPhone или iPad отидете в Settings> General> Reset и след това изберете Erase All Content и Settings.

След като въведете своята парола, ако сте задали такава, ще излезе предупредителен прозорец, с опция за изтриване iPhone (или iPad) в червено. Изберете тази опция и ще върнете фабричните настройки на iOS.

Ще трябва да въведете Вашата Apple ID парола, за да потвърдите действието, а след това на ще изтрие всичко от телефона или таблета и ще се върнете в началния екран за настройка. Същият екран който се появява когато сте включили телефона за първи път след като сте го купили.

фабричните настройки на iOS

Надяваме се тази статия да Ви е полезна и да Ви предпази от изтичане на лична информация.
loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *