Как да инсталирате приложения, които не са от Google Play

Сподели с приятели:

Google Play Store е най-простият и най-сигурният начин за изтегляне на приложения за устройството Ви, но понякога поради различни причини може да се наложи да инсталирате приложения от други източници (приложения, които не са от Google Play), или може би сте намерили приложения, които просто не могат да бъдат намерени в Google Play. Ако можете да намерите файла на приложението, ще можете да го инсталирате и без да използвате Google Play.
Конфигуриране на Вашето устройство

Макар че може да има някои различия където ще намерите тази настройка на вашия Android телефон (поради различните версии и различните марки), тази функция обикновено се намира в едно от менютата за сигурност.

  • Отидете в Settings
  • След това менюто в което се намира настройката за да позволите на Вашето устройство да инсталира приложения които не са от Google Play, може да се казва по много начини ето и някои от тях – Security, Privacy, Additional settings->Privacy.
  • След като сте влезли в това меню разрешете – “Разрешаване на инсталирането от неизвестни източници”, както е показано по-долу в снимките.

След като включите тази гункция ще може да инсталирате APK файлове, свалени от други различни от Google Play места. Често, ако инсталирате файлове от непознати източници, докато се опитвате, изскача меню което Ви пита дали искате да разрешите само тази инсталация, или да позволите инсталирането на всички приложения по подразбиране. Така че ако не може да намерите опцията мже да се възползвате и от това.

Обикновено това е най-безопасният начин, да позволите индивидуално за всяко приложение, освен ако не искате да инсталирате цял куп от APK файлове. Ако инсталирате много наведнъж, не забравяйте да се върнете и да промените тази настройка обратно за всеки случай.

Screenshot_2017-02-06-13-13-12-368_com.android.settings приложения, които не са от Google Play

Рисковете от приложения, които не са от Google Play

Има причина, инсталирането на APK файлове от непознати източници да е изключен по подразбиране в Android: това е така заради опасни за изтегляне случайни APK файлове от интернет и да ги инсталирате на телефона си. Поради тази причина внимавайте какви приложения инсталирате и от къде сте ги изтегляте.

Ако оставите функцията за инсталиране на приложения от други източници включена постоянно, ще отворите врата за всякакви заразени с малуер или злонамерени приложения, които тихо си вървят във фонов режим. Ако забраните по подразбиране тази функция и позволявате само на отделни приложения да се инсталират,  има много по-малък риск за Вас и Вашето устройство. Ние от Pomagai.com Ви препоръчваме да изключите тази функция веднага щом приключите с инсталирането на приложенията, които искате.
Споделете с нас в коментарите дали сте инсталирали на Вашето Android устройство приложения, които не са от Google Play и кои са те

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *