Как да добавим повече място на iPhone или iPad

Сподели с приятели:

Всички “АЙ” устройства на Apple са известни с факта, че разчитат на фиксирано място за съхранение на данни. Ако имате нужда от повече място нама как да добавите например SD карта, което прави проблема сериозен. Или може би не. Има няколко трика, които можете да опитате, с които може да добавите от няколко стотин мегабайта до няколко гигабайта. По този начин няма да се налага да триете нищо.

В тази статия ще ви предложим 2 трика с които може да спестите място и да ползвате телефона си без да се притеснявате.

1. Допълнително пространство с USB

Външно USB устройство за съхранение на данни може да ви даде практически неограничено допълнително пространство за музика, филми, снимки, документи и други данни. И много от тях са на изненадващо достъпни цени.

Флаш устройствата могат да ви дадът много допълнително място за съхранение или една обикновенна SD карта. Вече съществуват много устройства с които можете да постигнете това.

Устройства като USB и SD картите не са свързани постоянно. Вие имате достъп до тях, само както се нуждаете, което е голямо удобство. Да предположим, например, сте на дълго пътуване. Вие искате да вземете със себе си цялата си музикална библиотека – не само шепа плейлисти, които пасват на вашия 16GB IPAD Mini – и достатъчно филми, за да не ви доскучае по време на дългите полети. Ето ги и вашите решения. От линковете може да си купите тези устройства и да прехвърлите на тях всички неща, които не са ви нужни на телефона но все пак искате винаги да са с вас. Всички снимки например, музика филми, документи а до и някой приложения, които ползвате от време на време и не искате да ви заемат място на телефона или таблета. Флашката или SD картата пак ще са винаги с вас и може да съхранявате всичко на тях.

От тук може да купите тази флаш памет и да я използвате за вашият iPhone или iPad – цена $8

От тук можете да купите четец за карти – цена $5
2. Cloud – Облакът

Какво е облакът? Къде е облакът? Дали сме в облака сега? Това са всички въпроси, които вероятно сте чували.

Най-просто казано, “облакът” означава, съхраняване и достъпване на данни и програми по интернет вместо от твърд диск на компютъра ви, телефонът ви или таблетът ви. Облакът е просто метафора за интернет. Как може този така наречен “облак” да ви помогне да ви помогне се питате ? Тук ще ви представим 2 “облачни” приложения на Google, които ще ви спестят много място.

  • Google Photos

Google Photos е безплатно приложение което може да свалите от AppStore. Трябва да влезете със своят Google профил (имейл), за да започнете, и можете лесно да превключвате между няколко акаунта, ако имате такива, което например е невъзможно с iCloudFree. Главаната страница показва всички ваши последните щракнати снимки, има и бутон за бързо превъртане, за да ви помогне да намерите вашите снимки бързо. Ако имате стотици или хиляди снимки, вие наистина ще оцените този бутон. A в ляво се отваря меню, за да ви разкрие останалата част от функциите на приложението.

Google Photos (за iPhone) има обещание да ви даде неограничено место за качване и архивиране на вашите снимки. Без проблеми може да качите всичките си снимки там и мястото ви няма да свърши. Дори и да смените телефонът си, нужно е само да изтеглите Google Photos на новият си телефон и да имате пак всичките си снимки на едно място. Това приложение може да ви спести много място на iPhone.


място на iPhone

 

  • Google drive

Google Drive е услуга за съхранение и синхронизация на файлове, разработена от Google с която също може да освободим място на iPhone. Стартира на 24 април, 2012 г., Google Drive позволява на потребителите да съхраняват файлове в “облака”, да виждат файлове си от различни устройства, и да споделят файлове. Данните могат да бъдат синхронизирани за офлайн достъп чрез приложения за Windows и MacOS компютри, така и за смартфони и таблети с Android и IOS.

Google Drive предлага на потребителите 15 гигабайта безплатно пространство, и 100 гигабайта, 1 терабайт, 10 терабайта, 20 терабайта и 30 терабайта, предлагани чрез допълнителни платени планове. Потребителите могат да качват файлове или папки, на които може да направите и архив. С това приложение макар и не много, но с достатъчните 15 безплатни гигабайта, можете да качите всичките си данни от телефона или таблета и да освободите много място на своя телефон или таблет.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *