Sony Xperia XZ Premium – Ревю

Сподели с приятели:

Sony Xperia XZ Premium

Много хора са лоялни фенове на марката Sony, не само за смартфоните им, но и за телевизорите, дисплеите и графични процесори, също така и сензорите за камерите им и фотоапаратите от всички класове. Новият Sony Xpreia XZ Premium има от подобрения във всички от областите на Sony.

Sony Xperia XZ Premium, дизайн и качество на изработката

Всеки, който очаква революция в дизайна на Sony Xperia XZ Premium, може би ще остане леко разочарован. На този етап, обаче от Sony явно са решили да няма много генерални промени в дизайна. С течение на годините дизайна на смартфоните Xperia е станал по-рафиниран и верните фенове на Sony гледат на тях като търговска марка, а не иноватор на дизайна.

От Sony със сигурност са се фокусирали върху детайлите за новия Xperia XZ Premium. неподвластен на времето дизайн OmniBalance е запазен и скенера за пръстови отпечатъци все още се намира в бутона за захранване. Специален бутон за камерата е добавен и може да го намери в горния десен край.

Sony Xperia XZ Premium

След като са оставили OmniBalance дизайнът, Sony трябва да предложат нещо друго примамливо за да привлекът хората към него. Така че, Sony предлага XZ Premium, като и Z5 Premium преди него, в един много атрактивен цвят Chrome. И двата цветови варианта, Chrome и Черно, са защитени от драскотини по дисплея и  по гърба с Gorilla Glass 5. Gorilla Glass 5 е по-малко уязвим в сравнение с четвъртото поколение на Sony, и може да издържи падане от голяма височина (1.6 m срещу старият модел, който издържа само 1 m ).

За съжаление, стъкло от двете страни на телефона си има огромен недостатък: то е истински магнит за пръстови отпечатъци. Или трябва да избършете телефона след всяко използване, или да сложите протектор. От друга страна, качеството на изработка и комбинацията от метална рамка и стъклото е изключителена.
Sony Xperia XZ Premium Дисплей

Sony Xperia XZ Premium

От гледна точка на дисплеи Sony винаги са се справяли много добре. За настоящите плоски дисплеи на компанията, японския производител разчита все повече на дисплеи с резолюция 4K и подкрепа на HDR. Защо? С две думи, Sony затваря цикъла между производството на HDR съдържание и прожектирането на HDR картина. Sony Pictures доставя съдържание си обикновено в 4K HDR.

Резолюцията и плътността на пикселите на XZ Premium са доста добри в сравнение с дриги смартфони на пазара: 2160 х 3840 пиксела и 801 точки на инч. За Z5 Premium, Sony трябваше да обясни, че само докато гледате нещо с 4K резолюция на дисплея, само тогава, телефона наистина използва като 4K. В нормални условия, като при използването на традиционни приложения като Facebook, WhatsApp, и т.н., дисплеят показва само Full HD, защото това е поддръжка на приложенията. Така се пести и батерия. Същото нещо е използвано и при XZ Premium.

До каква степен по-високата резолюция може да бъде полезен за VR приложения, за съжаление не може да се каже все още. На теория, VR приложенията могат да се възползват от по-високата разделителна способност.

Sony Xperia XZ Premium камера

Камерата на Xperia XZ Premium е изцяло нова, а също така е инсталирана и в Xperia XZs. В основата на новата камера е новият трислоен сензор от Sony, който бе представен на 7 февруари 2017 г. добавен нов слой в матрицата, който служи като един вид допълнителен буфер за данни на изображението. Благодарение на този буфер, е възможно да се записва видео на забавен каданс, със скорост до 960 кадъра в секунда при Full HD. 

В допълнение към тези супер бавни обороти на снимане, сензора за изображения е с максимална резолюция от 19 MP. Всеки отделен пиксел трябва да бъде достатъчно голям, за да се направят добри снимки при лоши светлинни условия.

Друга особеност, която Sony подчертава с камерата на Xperia XZ Premium се нарича Predictive Shot. Това е да се гарантира, че потребителите на Xperia XZ Premium няма да пропускат моменти от това което искат да заснемат. Веднага след като камерата е стартирана, тя вече заснема изображения, така че някои от тях вече са записани от момента, в който натиснете бутона на затвора. След това ще можете да изберете най-добрата картина от съвкупност от няколко снимки.
Батерията

Sony знаят, че един модел с 4K дисплей и камера, пълна с функции ще бъдат силен консуматор на енергия от батерията. Толкова много, че режим STAMINA сега има ново име. Сега се нарича Смарт STAMINA. Използва и анализира потребителското поведение и изпраща тази информация до Xperia. Тази функция след това предлага съвети, които може използвате и да ви помогне да направите 3230 мАч батерия да трае по-дълго.

Технически спецификации

Размери156 x 77 x 7.9 mm; 195 g
Батерия3230 mAh
Дисплей5.5 инча, 3840 x 2160 pixels (801 ppi)
КамериЗадна: 19MP; Предна 13Mp
RAM4GB
Памет64GB
Процесор8 ядрен Qualcomm Snapdragon 835 на 2.45 GHz
СвързаностHSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.2
loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *