HTC U Ultra – Ревю

Сподели с приятели:

Основни функции

5.7 инчов QHD дисплей

Втори 2 инча дисплей

USB-C слушалки в комплекта

Android 7

До 256GB MicroSC карта

3D аудио

Плюсове

Добрър дизайн

Хубав юзър интерфейс

Красив QHD дисплей

 

Минуси

Стъклото се чувства малко тънко

Много скъп

Лоша батерия

12 мегапиксела камера със затвор f/1.8
Какво е HTC U Ultra?

U Ultra е най-новият фаблет от HTC. Той има за цел да примами купувачите и да ги отдалечи от Huawei P10 Plus, както и да запълни празнината, оставена от Galaxy Note 7, предлагайки на потребителите разнообразие от необичайни функции.

Двете най-полезни функции са добавянето на допълнителен екран на върха на телефона, както и AI функция, която ще позволи на телефона да изучи навиците ви и автоматично да предприема действия от ваше име.

Функциите са интересни, но за съжаление U Ultra не се справя отлично в крайна сметка. Липсват някой основни подобрения като животът на батерията и характеристиките на фотоапарата.

HTC U Ultra Дизайн и Дисплей

HTC U Ultra има смел избор на дизайн, който най-вероятно няма да видим на друг телефон тази година. Това е първият телефон от компанията с подобен дизайн и не е за всеки вкус. Но от HTC са избрали този дизайн, който според нас от Pomagai.com e прекрасен.

HTC го наричат “течна повърхност” дизайн, който съчетава стъкло и мета.

Гърба на телефона е едва доловимо извит и се усеща добре в дланта, което дава възможност за по-добро сцепление, отколкото сте очаквали. U Ultra е по-широк, от Samsung Galaxy S7 Edge или други фаблети на пазара, така че ако имате по-малки ръце може да имате проблеми с него.

Като се има предвид, че има 5.7-инчов екран, е доста лесно да се държи за размерите си. Стъклото не се чувства хлъзгаво, като е при някои телефони.

Основната критика към дизайна е теглото на телефона – ако сте свикнали с по-тежко устройство, най-вероятно ще забележите, как липсата на тежина отнема от луксозноста, когато държите телеофна.

Всички бутони са лесни за достигане, включително сензора за пръстови отпечатъци, който както и на другите устройства на HTC, е в предната част на телефона под екрана.

U Ultra има Super LCD5 5.7-инчов дисплей с резолюция QHD – това е 2560 х 1440 – така че да получите красива качествена картината. По-голям от дисплея на HTC 10 и при 513 пиксела на инч, е малко по-малко пиксели от екрана на последния флагман на HTC, но предлага една и съща яснота и чиста картина.

Яркостта е страхотно на U Ultra, а ъглите на видимост са точно толкова добри, колкото бихте очаквали от един телефон, изработен през 2017 г.

Показатели и производителност

Под предния капак на HTC U Ultra има Qualcomm Snapdragon процесор 821. Когато към този процесор добавите 4GB оперативна памет телефонът става доста мощен.

В сравнителен анализ на показателите телефонът има резултат от 3851. Това е добре за среден клас телефон, но не е достатъчно силен, като се има предвид цената на U Ultra.

Например, HTC 10, телефон с по-стар процесор има 4962 точки, а Galaxy S7 има 6542 на същия тест.
Батерията

Когато си купувате нов телефон в наши дни очаквате устройство, което сте закупили да продължи работа цял ден, без да се налага да се поставя на зарядното – и добрата новина е, че U Ultra почти успява.

Има 3,000mAh батерия. Според повечето тестове телефонът приключва с батерията около 22:00 или работи постоянно около 14 часа.

Като се има предвид, че U Ultra е захранване 5,7-инчов QHD дисплей, малко е разочароващо, че HTC не са избрали по-голяма батерия за този телефон.

Камерата

За тази цена на U Ultra най-вероятно очаквате убийствена камера, но не само, че камерата не е убийствено, но в действителност е дори малко разочароваща.

На хартия има сензор от 12MP, и това не звучи вълнуващо. С Ф / 1.8 апертура е доста бърза, но се налага да правите ръчен фокус всеки път защото камерата не се справя добре с автофокосът.

Голям бонус от на камерата на Ultra U, обаче, е интерфейсът, който е лесен за използване. Спусъкът за камерата е от дясната страна на екрана и е лесен за натискане. Ако прокарате пръст отляво на дясно ще намерите редица други режими на снимане.

Това включва Zoe камера. Това е режим, който улавя три секундна снимка като видеоклип около снимката и работи по подобен начин на iPhone лайф фотос, която ви позволява да създавате кратки интерактивни видео клипове.

За разлика от Apple устройства все пак, трябва да изберете отделен режим, за да използвате Zoe снимки, и това го прави по-скоро излишно – ако искате да заснемете видео можете просто да използвате режима на видеозапис, така че наистина не допринася особено много към телефона и фунциите му.

 

 

 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *