Как да свържем Android телефон или таблет към телевизора

Сподели с приятели:

Искате ли да гледате видеоклиповете или снимките си от телефона или таблета с Android на голям екран ? Чудите ли се Как да свържем Android телефон или таблет към телевизора ?  В днешната статия ще ви покажем кои са възможностите ви.

Как да свържем Android телефон или таблет към телевизора

За да свържете телефон или таблета с Android към телевизор, можете да използвате MHL / SlimPort (чрез Micro-USB) или Micro-HDMI кабел, ако се поддържа, или безжично да прехвърлите екрана си с помощта на Miracast или Chromecast. В тази статия ще разгледаме възможностите ви за свързване на телефона или таблета ви към телевизора.
Wireless

Хубавото нещо в Android е, че има повече от един начин да го свържите с телефозора. Miracast е безжичен стандарт, който създава ad-hoc мрежа между две устройства, обикновено таблет-телефон и декодер, който поддържа Miracast.
Все по-голям брой телевизори поддържат Miracast без нужда от допълнителен хардуер. Miracast използва H.264 за видео предаване, което означава ефективно компресиране и прилично качество на изображението с пълно HD качество.
Още по-добре, Miracast поддържа Digital Rights Management (DRM), което означава, че услугите като iPlayer и YouTube могат да бъдат предавани на телевизора. Устройствата с Android, поддържащи Android 4.2 и по-нови версии, поддържат Miracast.

Друга алтернатива (и най-удобна за потребителите) е Chromecast на Google. Този евтин “dongle” се включва в свободен HDMI порт на телевизора и се свързва с вашата безжична мрежа. Поддръжката на Chromecast се разраства, което означава, че съдържанието на услуги като iPlayer, Netflix, BT Sport и други може да се възпроизведе с Chongecast dongle, който прави цялата работа вместо таблета ви и това е добра новина за живота на батерията.
Възможно е да използвате Chromecast, за да отразявате дисплея на устройството си с Android, което ви позволява да започнете да гледате видеоклип (незащитени с DRM) на вашия телевизор. Същото важи и за всичко, което екранът може да показва, включително приложения, игри и снимки.

Как да свържем Android телефон или таблет към телевизора

Кои устройства поддържат mirroring на Chromecast?

Огледалото на Chromecast се поддържаше само от шепа устройства, но сега всеки телефон с Android, работещ с v4.4.2 или по-висока версия, поддържа тази функция.
Съществува обаче списък с устройства с Android, които са тествани, които работят най-добре за предаване на екран с Android към телевизор – вижте статията на Google. Прочетете още и: Смартфоните през 2017

Как да свържем Android телефон или таблет към телевизора с HDMI

HDMI (мултимедиен интерфейс с висока разделителна способност) е стандартен интерфейс. Ако телевизорът ви е закупен през последното десетилетие, той има HDMI порт, както и почти всеки приемник, игрова конзола, както и приличен брой фотоапарати и видеокамери.
Предимството на HDMI, освен неговата ежедневна употреба (което означава, че е евтино), е, че той побира HD видео и аудио едновременно, което ви позволява да свързвате устройства, без да се притеснявате, че гледате филм в Full HD, но трябва да се справите с тонколоните на таблета . Изход  HDMI е предимство, което много таблети с Android имат.

HDMI кабелите се предлагат в три размера. Редовният HDMI (или тип A) са с пълен размер, които ще намерите на устройства, където пространството не е проблем:  телевизори, преносими компютри и конзоли за игри. Тези, които вероятно ще намерите на таблети и телефони, ще бъдат тип C (известни също като Mini HDMI) или тип D (Micro HDMI). От тях, Micro HDMI, или тип D, е най-малкият

Независимо от типа, който има таблетът ви, свързването му към HDMI гнездо няма да ви струва много: очаквайте да платите добре под 10 лева за HDMI към мини или микро-HDMI кабел .
Приличен набор от таблети и телефони имат HDMI или миниатюрни варианти. Това е най-лесният начин.

Как да свържем Android телефон или таблет към телевизора

MHL или SlimPort

Как да свържем Android телефон или таблет към телевизора

HDMI е лесен за разбиране: това е кабел, което в крайна сметка има само една функция. Недостатъкът е, че не всички таблети имат HDMI изход. Добрата новина е, че са се появили широко поддържани стандарти, които позволяват на собствениците на Android да се свързват с външни дисплеи, използвайки своят microUSB порт.
Въпросните стандарти са MHL (Mobile High Definition Link) и по-новият SlimPort. И двете изглеждат еднакви, което е очевидно, тъй като те просто използват microUSB порта на устройство с Android за предоставяне на видео.
Като HDMI, SlimPort и MHL поддържат както видео, така и аудио, с до осем канала за съраунд звук. Обикновено те изискват пробивни кутии: малък dongle между устройството и телевизора, който преобразува сигнала от телефона ви и го прави съвместим с HDMI.
Цената е между 10 лева и 25 лева за SlimPort или MHL сигнален конвертор. Това прави нещата малко по-скъпи от използването на таблет с HDMI порт, но MHL по-специално се поддържа от широк спектър от производители на телефони и таблети.
MHL премина през различни версии години: в момента е на трета версия, която подобрява максималната разделителна способност до 4K. MHL е същото като SlimPort и означава, че и двата стандарта предлагат доста подобни технически спецификации.
Едно от предимствата, които има MHL, е подкрепата на различни производители на телевизори: погледнете на гърба на телевизора и ако HDMI портът има лого MHL над него, можете да използвате HDMI към микро USB кабел, за да свържете двата – HDMI кабела Ще предаде и захранването на вашия таблет или телефон, което означава, че няма нужда от допълнителни адаптери или кабели. Бонус.
Ако вашият телевизор не поддържа MHL или имате устройство SlimPort, ще ви е необходим адаптер.

Подкрепата за MHL и SlimPort варира значително. С три различни версии на MHL и SlimPort, ще трябва да проверите спецификациите на устройството си, преди да купите адаптер. Мрежата Microsoft Surface и Samsung Galaxy Tab 3 поддържат MHL, докато Google Nexus 5 поддържа SlimPort.

 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *