Snapchat пуска 3D филтри. Ето как да ги използвате

Сподели с приятели:

Откакто Snapchat стартира през 2011 г., функциите му са копирани от технологични компании по целия свят; Facebook, Instagram, WhatsApp и други са въвели свои собствени версии на “изчезващите” истории на Snapchat. Други компании въведоха лещи и филтри в своите продукти, което ви позволява да промените външния вид на снимките в Snapchat стил. Сега приложението отново прави нещо уникално, като буквално ни пренася в друго измерение.

Социалната мрежа, която вече струва повече от 28 милиарда долара, позволява на потребителите да добавят 3D обективи, като използват задната камера. Лещите могат да бъдат поставени в камерата и е възможно да се движите около тях в три измерения.

Откакто Snapchat стартира лещите преди 18 месеца, функцията позволи на хората да се превърнат в кученца, да излизат дъги от устите ими да разменят лицата си с приятели.

По това време играта за “увеличенa реалност” AR,  Pokémon Go стана огромен хит, показвайки как AR технологии могат да бъдат популяризирани в приложение.

“Новите 3D лещи” от Snapchat са най-големият тласък на фирмата в технологията AR към днешна дата. Основавайки се на сегашните си лещи, разработката от Snapchat използва камерата на заден план и позволява на потребителите да добавят предмети пред тях. Новите лещи могат да бъдат достъпни чрез докосване на екрана, когато правите снимки, като използвате задната камера.
Промоционалният видеоклип (отгоре) от Snapchat показва новите обективи, позволяващи да се засаждат цветя, а дъгата се появява над група от хора, които седят на масата. Обективите имат пространствено съзнание и позволяват поставянето на обект в реалния свят.

Snap, компанията зад Snapchat, казва, че лещите ще се актуализират ежедневно и те също могат да се променят с течение на времето. Тъй като Snap завърши своята IPO за няколко милиарда долара по-рано тази година, тя се описва не като приложение или социална мрежа, а като “компания за камери”.

Как да използвате 3D филтрите на Snapchat
Използването на 3D филтрите е прост процес. Когато правите снимка или видеоклип с помощта на задната камера, докоснете екрана, за да добавите нов филтър. Първият път, когато използвате новите 3D филтри, на екрана ще се появят анимирани ръце, за да ви покажат как да работите.

Оттук можете да докоснете обект, за да го поставите в камерата. Прекарването нагоре и надолу по екрана ще придвижи обекта по-близо или по-далеч от предната част на екрана.

За да преместите даден обект, натиснете и задръжте, за да го маркирате, след което прекарайте пръст по екрана, за да определите новото му местоположение.

По време на процеса на поставяне на предмети, Snapchat казва, че проследява основната повърхност на снимката – обикновено това ще бъде земята. Имайте предвид това, когато правите снимка.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *