Как да преместите приложения на SD карта от вътрешната памет на телефона

Сподели с приятели:

В наши дни съществуват различни методи за компенсиране на файловете както и използването на Cloud услуги за пестене на място от вътрешната памет на телефона. Въпреки това, SD картите все още са жизнено важна опция в днешно време и това е може би най-евтиният начин да увеличите пространството си за съгранение на данни. Въпреки, че не всеки смартфон с Android има поддръжка за microSD карти, повече имат тази опция което е нещо много важно, и нещо което трябва да гледате когато си купувате нов телефон. Основните водещи смартфони от LG, Samsung и HTC включват поддръжка, макар че телефоните като Pixel на Google за съжаление нямат.
Ако имате телефон, който поддържа microSD, най-доброто нещо което може да направите е да преместите приложенията си на нея. За щастие, процесът е доста прост и отнема само няколко секунди.

С оглед на това, нека да скочим напред и да обясним как да преместите приложения на вашата SD карта!

Бележка на редактора: Следното ръководство беше написано с помощта на устройство Samsung, въпреки че повечето (но не всички) устройства с Android ви позволяват да преместите приложения в SD и да следвате сравнително подобна процедура.Преместете приложения на SD картата си

Първата стъпка е да отворите “Настройки” (Settings)

След това прекарайте пръст надолу до “мениджъра на приложения” (Application manager) и го стартирайте. Имайте предвид, че взависимост от модела на вашия телефон, стъпките тук може да са малко по-различни.

Сега ще покаже списък с всичките ви приложения. Просто изберете това, което искате, и ще се покаже екран с много опции като “Изчистване на кеша” и “Принудително спиране”. Изберете тази на, която пише “Преместване в SD карта” (Move to SD). Вероятно знаете но трябва да ви припомним, че трябва да имате поставена съвместима microSD карта, за да се появи тази опция.

SD карта

Изключения

Когато преместите приложения на SD картата си, трябва да имате предвид няколко неща. Първото е, че не всички устройства поддържат тази функционалност. Когато отидете до приложенията чрез “мениджъра на приложения” няма да видите опцията “Преместване в SD карта”(Move to SD) (ние например се натъкнахме на този проблем с Xiaomi Note 3).

Второ, не всички приложения могат да бъдат прехвърлени на вашата SD карта. Това обикновено се отнася за приложения, които са предварително инсталирани в телефона ви, като например Google Chrome, YouTube, съобщения и др. В тези случаи “Премести на SD карта” ще бъде сиво и ако го натиснете, няма да направи нищо.

SD карта

И накрая, има няколко конкретни телефона, които могат да преместят част от приложение на SD картата, като същевременно запазват останалата част на вътрешното хранилище. Макар, че не помага толкова много, колкото просто да преместite цялото приложение, пак е нещо и спестявате място.
SD карта

Cloud или SD карта?

Какво предпочитате вие за телефона си? Предпочитате ли да имате телефон с масивно вътрешно хранилище за памет? Предпочитате ли да използвате SD карта? Използвате ли облачна услуга вместо това?

Споделете с нас в коментарите за начина, по който оптимизирате вашата памет на телефона си ?

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *