Социалните медии – бързи съвети за вашия бизнес

Сподели с приятели:

Социалните медии са компютърно медиирани технологии, които улесняват създаването и споделянето на информация, идеи, интереси в кариерата и други форми на изразяване чрез виртуални общности и мрежи.

Социалните медии стават ефективни чрез процес, наречен “изграждане на социална власт”. Едно от основните понятия в социалните медии е, че не можете напълно да контролирате вашето послание, а по-скоро можете просто да започнете да участвате в “разговора”, очаквайки, че можете да постигнете значително влияние.

В тази статия ще ви дадем няколко бързи съвета, ако сте начинаещи в социалните медии
Twitter

Публикувайте поне веднъж дневно. Ако не публикувате последователно съдържание, последователите ви ще загубят интерес.

Публикувай старото съдържание. Няма причина да не публикувате добри неща, които сте правили в миналото, особено ако са имали успех и преди и са с добро съдържание.

Използвайте hashtags (какво е hashtag), когато публикувате публикациите си. Но не каквото и да е папример: #you # не правите #your #tweets . Това е досадно. Използвайте смислени хаштагове.

Планирайте публикации през ноща и уикендите, за да не пропуснете трафика.

Включете изображения във вашите публикации (където е възможно). Хората са много по-склонни да споделят този вид съдържание.

Не пренебрегвайте хората, които ви дават положителна обратна връзка. Отделете време за отговор.

Също така, не пренебрегвайте отрицателната обратна връзка. Но никога не отговаряйте аргументиращо или отбранително. Поддържайте учтив тон и професионализъм.

Споделяйте по лични неща, отностно бизнеса ви. Например, когато имате нов член в екипа или продавате благотворителна торта или каквото друго се сетите и се случва в офисът ви. Това ви кара да изглеждате по-човечни и хората отговарят на това с позитиви към вас.

Facebook

Социалните медии

Не продавайте. Това е много важно. Хората обикновено не търсят да купуват неща във Facebook. Покажете им нещо наистина интересно.

Насърчавайте разговора, като задавате въпроси на хората.

Бъдете кратки. Запазете дългите писания за вашия блог.

Публикувайте снимки и видеоклипове. Изследванията показват, че това са най-споделяните типове съдържание.

Времето е всичко. Изпробвайте различни часове от деня, за да разберете, когато феновете ви са най-активни.

Следете и отговаряйте на коментари. Най-вече да поддържате разговора, но отчасти да се уверите, че никой не обижда другите коментатори.

Поставете директно във Facebook, вместо да използвате платформа за управление на социалните медии като Hootsuite. Алгоритмите на Facebook благоприятстват съдържанието, публикувано по този начин.
Instagram

Не се страхувайте от подробни описания към снимките си. Instagram може да е за изображения, но едно интересно описание може наистина да постави едни гърди напред снимката или видео ви пред останалите.

Използвайте текста на потребителския си профил, за да публикувате подходящи връзки. След това споменайте връзката в описанието на снимката. Джейми Оливър често използва това в своите рецепти.

Публикувайте оригинално видео съдържание, както и изображения. Хората ще ви обичат за това.

Създайте свои собствени hashtags и изградете общност от тях.

Друга възможност е да “отвлечете” съществуващите hashtags, за да популяризирате собствената си кауза.

Опитайте се да публикувате оригинално съдържание, когато е възможно. Хората ще оценят да видят нещо ново.

Използвайте филтрите за снимки. Те са изключително интуитивни, така че не е нужно да бъдете фотограф експерт. Можете да превърнете сравнително скучна картина във визуално приятна за всички или поне да я подобрите леко.

Покажете изображения “зад кулисите” на вашия бизнес. Някои актьори буквално правят това с популярни телевизионни предавания и винаги получават масивна реакция.

Създайте серия от свързани изображения или видеоклипове и ги споделете със своите последователи. Това поддържа високо ниво на ангажираност, тъй като хората искат да знаят какво ще се случи по-късно.

Социалните медии

LinkedIn

Бъдете активни в съответните групи. Станете част от общността, като задавате въпроси и отговаряте на въпроси от други.

Използвайте групи за популяризиране на съдържанието, но се уверете, че това е наистина полезно за членовете на групата, а не е само спам.

Публикувайте някои от най-добрите си блог съдържания в платформата за публикуване на LinkedIn. Ако хората четат и се наслаждават на вашето съдържание, те вероятно ще ви последват. Блогът на LinkedIn също е чудесно място за намиране на влиятели във вашата индустрия.

Взаимодействайте с влиятелните компании, като коментирате и споделяте техните актуализации или публикации.

Маркирайте и ги отбележете в публикациите, ако е свързано с тях.

Оптимизирайте страницата на фирмата си в LinkedIn за търсене, като включите три или четири от главните целеви ключови думи в главното описание.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *