Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android

Сподели с приятели:

Независимо от цялата реклама за интелигентните смат телевизори или телевизори с Android, по-голямата част от телевизорите в света все още са доста прости.

Това до голяма степен се дължи на факта, че хората са склонни да задържат телевизорите си дълго време. По последни проучвания едно средностатистическо семейство ползва един телевизор средно девет години, в сравнение с три години за компютри и 18 месеца за смартфоните. Телевизор, направен преди девет години, не знае за iPlayer, защото iPlayer е само осем годишен. Да не говорим за Android, Kodi или всевъзможни други неща, които можете да правите със съвременните Смарт телевизори.
ПРОЧЕТЕТЕ: Какво е Kodi ? Всичко, което трябва да знаете. Инсталация, Добавки и Гледане.

Ако имате телевизор, с който не можете да се разделите, но бихте искали да не харчите много пари а да имате по-умен телевизор и да оставяте децата да гледат филмчета на стария телеизор. Ето защо статията ни се казва Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android.

Това е по-лесно и по-евтино, отколкото бихте могли да си представите, и разбира се, че е добре и за околната среда. Ето 5 начина да направите телевизора си по-умен.

Amazon Fire

Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android

Ако телевизорът ви има HDMI гнездо, Amazon’s Fire TV Stick, е един от най-лесните начини да направите телевизора си умен.

Устройството струва 63 долара или 90 с доставка и устройството за гласово дистанционно и осигурява достъп до видео услугата iPlayer, Demand 5, BBC новини и спорт, STV, YouTube, Vimeo, Netflix и Amazon. С това мъничко устройство може те да постигнете много и телевизорът ви ще се превърне в Смарт за минута.

Android TV box и Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android

Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android

Според нас това е най-добрият вариант, който имате. С тази кутийка, посредством интернет и HDMI можете да направите вашият телевизот смарт. Кутийката пристига със инсталиран андроид 6.0 marshmallow, благодарение на който можете да инсталирате и най-новите приложения. Разработчиците са дали ROOT права, благодарение на които можете да инсталирате абсолютно всякакви външни приложения, които ги няма в GooglePlay. Може да инсталирате Kodi, което е супер удобно.

Може да го купите от Ebay на много изгодната цена от 36 долара.


Свържете конзола и Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android

Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android

Xbox 360 и PS3 предлагат прилични телевизионни услуги (Wii не беше толкова добър, поради по-ниските си спецификации, въпреки че има iPlayer, ако имате един в килера може и да ви свърши работа) и не е трудно да се намери прилична конзола от изброените от ръка за добра цена.

Техните наследници, Xbox One и PS4, са още по-добри – въпреки че ако телевизорът ви не е огромен, вероятно е по-добре да използвате по старите, освен ако отчаяно не искате да играете заглавия от следващо поколение като Halo 5.

Стар iPod

Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android

От много време насам АйПодите, могат да възпроизвеждат видеоклипове, с тях можете лесно да копирате iTunes покупките си или домашните филми на вашия iPod и да ги гледате на телевизора.

Ако разполагате с iPod touch, iPod classic, 5-то поколение iPod или 3-то iPod nano, Universal Dock на Apple струва около 45 долара в иБей. Universal Dock на Apple ви дава възможност да го контролирате с Apple Remote и да се свържете към телевизора с помощта на Apple Комбиниран AV кабел или Apple Component AV кабел.


Свържете вашия лаптоп

Превърнете обикновеният си телевивор в Смарт или Android

Това не е най-елегантната опция, освен ако не скриете лаптопа си зад телевизора, но като използвате кабел от компютъра към телевизора, добавяте цял свят на развлечения към вашия телевизор. Всичко което правите на вашия лаптоп може да го правите и на телевизора.

Ако имате смартфон, приложение като Unified Remote ви позволява да контролирате лаптопа или компютъра, без да се налага да ставате от дивана. Нужен ви е само HDMI кабел и сте готови. Може да го купите от Ebay за скромната сума от 12 долара.

Съвет от редактора: Не купувайте най-евтиният HDMI кабел. Може да ви излезе по-скъпо в последствие.

 

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

1 response

  1. 26.04.2017

    […] Прочетете още: Превърнете обикновеният си телевивор в… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *