Code Adventures – нова българска образователна игра

Сподели с приятели:

Code Adventures е нова българска образователна игра за iOS и Android, чиято цел е да даде на играча първите стъпки в света на програмирането по един достъпен и лесен за разбиране начин.
Действието се развива в цветния свят на Аврора – едно невероятно сладко космато същество, което има нужда от помощ, за да се върне у дома. Играчът ще трябва да навигира Аврора през различни хитро измислени пъзели и множество препятствия, използвайки набор от специални команди. Трудността и предизвикателствата постепенно се увеличават, но задачите никога не стават невъзможни за решение. Играчът ще има възможност да научи важни концепции от програмирането, тъй като те са заложени като основна механика в играта. Сложни термини като функции, цикли и списъци са обяснени по лесен и разбираем за всеки начин.

Предизвикателен пъзел и леко въведение в света на програмирането, Code Adventures не само има невероятна образователна стойност, но тя е и чудесно средство за забавление. Играта изостря логическото и пространствено мислене по един позитивен и любящ начин. Красивата графика, качествено подбраните звуци и хумористичните съобщения държат играча фокусиран и готов за постигане на нови знания. Разнообразно създадените нива съдържат в себе си множество препятствия като летящи платформи, движещи се мостове, стълби и телепортационни камъни. Всичко това събрано заедно превръща програмирането в забавление.
Code Adventures е създадена за играчи от различни възрасти и всеки може да научи нещо ново и полезно. Играта позволява повишение на трудността чрез допълнителните звезди, които могат да бъдат събрани. Те не са задължителни, но ще направят решението на задачата по-предизвикателно за опитните играчи. Липсата на насилие в Code Adventures, както и положителният модел на поведение на главния персонаж, е допълнителен плюс за родители, които искат децата им да се обучават и забавляват на спокойствие.

Перфектен подарък и невероятно средство за обучение, Code Adventures е задължителна за ентусиастите на пъзели и образователни игри.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *