7 от най-добрите телефони с двойна камера, които можете да закупите

Сподели с приятели:

Камерите на смартфоните се развиват все повече. Въпреки, че още не отговарят на DSLR стандартите, то те значително се приближават. Сред различните технологии за камери, които се появиха през последните години при различни смартфони, най-впечатляващото от тях, е технологията с две камери. Докато настройките с двойни камери са част от по-старите смартфони като LG Optimus 3D и HTC One M8, само двойните камери са част от много смартфони. Така че, ако сте се чудели кои са най-добрите телефони, които притежават двойна камера, ние сме намерили отговор за вас.

Ето и списък на 7 от най-добрите телефони с двойна камера, които можете да закупите:

1. Apple iPhone 7 Plusдвойна камера

С представянето на телефоните iPhone 7 и iPhone 7 Plus, Apple поставиха голям акцент върху камерите в новите iPhones, особено върху iPhone 7 Plus. Устройството разполага с 12-мегапикселова широкоъгълна камера, с 6 елементален обектив. f / 1.8 апертура и телефонна камера с f / 2.8 апертура, която предлага 2х оптично увеличение. То пък в резултат води до страхотни снимки. iPhone 7 Plus е с режим на портрет, който ви позволява да заснемете портретни снимки, с ефекта bokeh. Има също оптична стабилизация на изображението, Quad-LED True Tone светкавица и 4K видео запис.

2. Huawei Mate 9

двойна камера

Huawei Mate 9 е на пазара от доста време. Той е първият водещ смартфон на Huawei в САЩ и първият смартфон на Huawei, който използва Leica сертифицирана камера. Huawei Mate 9 е устройство включващо впечатляваща двойна камера. На разположение е една 20-мегапикселова черно-бяла камера с f/2.2 бленда и втора 12-мегапикселова цветна камера, отново с f/2.2 бленда. Телефонът предлага допълни функции, като оптична стабилизация на изображението, двойна LED светкавица и 4 в 1 система за фокусиране с включен лазерен автофокус. Предната камера е 8-мегапикселова с f/1.9 бленда. Също така има поддръжка на 4K видео запис, което прави Mate 9 чудесен избор на камера за смартфони.

3.  Huawei Honor 6X

двойна камера

Huawei Honour 6X е един от най-добрите бюджетни смартфони. В комбинация с това, той е и с добра двойна камера. Основният сензор е 12 МР и разполага с автофокус и LED светкавица. В добавка конфигурацията е допълнена от втора 2 МР камера за дълбочина. Предната селфи камера е 8 МР. Благодарение на двойните камери, можете да правите снимки с ефекта на Bokeh. Приложението за камера в устройството има широк режим на бленда, което ви позволява да избирате от диапазон на блендата f / 0.95-f / 16.
На видео фронта има ограничение на записа на 1080p видеоклипове, но в този ценови диапазон това е най-доброто, което можете да получите. Honor 6X е в пакет с някои големи спецификации за неговата цена. Така че ако търсите чудесен телефон с двойна камера, на достъпна цена, Honor 6X е добра покупка.

4. LG V20

двойна камера

LG V20 е друг популярен смартфон, който разполага с двойна камера. Висококачественият смартфон се предлага с 16 МР сензор (f/1.8) с оптична стабилизация и 75-градусов обхват и 8 МР камера, с широк 135-градусов обхват (f/2.4). Смартфонът използва хибриден автофокус, комбиниращ Laser Detection AF, Phase Detection AF и Contrast AF за по-добри снимки при всякакви условия. Предната камера е 5 МР с обхват 120 градуса и f/1.9. Настройката с двойна камера не само ви позволява да улавяте по-широка рамка, но и по-добри снимки, с ниска светлина. Това не е всичко – LG V20 включва и лазерно автоматично фокусиране и двуцветна LED светкавица. Освен това, V20 е оборудван с различни инструменти за редактиране и ръчни настройки в приложението за камера, за да можете да извлечете максимума от нея.
Видеозаписът е акцент при V20. Освен оптичната стабилизация и качествата, изброени по-горе, смартфонът използва технологията на Qualcomm Steady Record 2.0, която за първи път предлага базирана на жироскопа електронна стабилизация (EIS 3.0), допълнена от цифрова стабилизация (DIS). Клиповете, заснети с V20, са придружени от Hi-Fi звук и при снимане апаратът предлага Low Cut Filter (LCF) за елиминиране на страничния шум, както и Limited (LMT) за фокусиране върху гласа на определен човек в кадъра.

5. ZTE Blade V8 Pro

двойна камера

ZTE Budget е най-достъпният смартфон с двойна камера. Той разполага с 13 мегапикселова камера + още една 13 мегапикселова камера, с автофокус за фазово откриване и двойна светодиодна светкавица. Благодарение на настройката за двойна камера, устройството ви позволява да заснемете снимки с така обичания bokeh ефект. Можете дори да настроите ефекта на bokeh според желанието си. И тъй като една от камерите е монохромен сензор, има и монохромен режим. Също така има опцията да се контролира яркостта на LED светкавицата от 7 различни нива. Устройството позволява на потребителите да променят блендата, за да заснемат по-широка или по-тясна рамка. Снимките, взети от Blade V8 Pro са страхотни, като се има в предвид цената, а също така и поддръжката на 4K видеозапис.
За да обобщим нещата – ZTE Blade V8 Pro е перфектният смартфон с двойна камера, който можете да закупите, ако имате ограничен бюджет.

6. Asus Zenfone 3 Zoom

двойна камера

Устройството разполага с две 12-мегапикселови камери: едната е широкоъгълен обектив с f / 1.7 апертура, размер на пикселите 1.4nm и технологията на Asus SuperPixel. Тя ви позволява да заснемете някои невероятни снимки, с ниска светлина. Втората камера е отново 12 МР и благодарение на нея ZenFone 3 Zoom предлага 2.3-кратно оптично увеличение. Можете лесно да превключвате между двете камери или да ги комбинирате, за да постигнете ефекта на bokeh в портретни снимки.
Има също и автофокус за фазово и лазерно разпознаване, OIS & EIS, сензор за корекция на цветовете RGB, 4K видеозапис, 6 елементален обектив и двуцветна LED светкавица. Компанията твърди, че Zenfone 3 Zoom улавя по-добри снимки от iPhone 7 Plus.

7. Lenovo Phab 2 Pro

двойна камера

Основната камера е 16 MP, сензорът е f/2.0. Двете помощни камери са – 3D, която измерва разстоянието до и на обектите в кадъра, с честота до 250 000 пъти в секунда. Другата, е инфрачервена камера, която проследява движението на обектите в кадър. При много смартфони камерата е повече от една, с цел да се постигне по-добра снимка. При Phab 2 Pro трите камери са направени, за да можем да се възползваме от споделената виртуална реалност.
С основната камера можете да снимате както в автоматичен режим, така и допълвайки го с някои ръчни настройки, като експозиция и баланс на бялото. При добра осветеност, Phab 2 Pro прави добри снимки. При липса на такава обаче, това се отразява негативно на детайлността на кадрите. Иначе камерата, съпоставимо с всичко, друго което сме виждали до момента при смартфоните на Lenovo, е на много добро ниво. В допълнителните режими за снимане има панорама, групово селфи, нощен режим и AR. Селфи камерата е 8 MP. Има апертура F2.2 и 1.4 um размер на пиксела. При нея, както и при основаната камера, е наличен режим за разкрасяване, който изглажда неравностите по кожата.

loading...
Сподели с приятели:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *